Δεσμεύσεις για συντάξεις χηρείας και αγροτών

Ελλάδα
Δεσμεύσεις για συντάξεις χηρείας και αγροτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι δεσμεύσεις Βρούτση

Δεσμεύσεις ανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή, ότι το επόμενο δίμηνο θα έρθει μια νέα εφαρμογή του “ΑΤΛΑΣ” που όλες οι εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών θα βγουν ψηφιακά.

Κι αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο, όπως τόνισε ο υπουργός, για να συνεχίσει: «Ο εξαιρετικός διοικητής του e-ΕΦΚΑ, που έχει την τεχνογνωσία και τη γνώση πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα, με τον σχεδιασμό και με επιμονή, κατάφερε και μέσα στο επόμενο δίμηνο όλες οι εκκρεμείς συντάξεις των αγροτών και όλες οι εκκρεμείς συντάξεις χηρείας, αυτές δηλαδή που μπήκαν στο πρώτο κύμα του ψηφιακού συστήματος “ΑΤΛΑΣ”, θα έρθουν και αναδρομικά να πληρωθούν. Άρα, τι θα συμβεί; Δε θα υπάρχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ούτε μία εκκρεμής σύνταξη αγροτών ούτε μία εκκρεμής σύνταξη χηρείας, όχι τώρα, αλλά για πάντα».

Για τα ανεξόφλητα έξοδα κηδείας

«Από τις 7 Ιουλίου του 2020, αυτό που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, και μπορούσε να το είχε κάνει, το λύσαμε. Ήρθα σε συνεννόηση, εν μέσω πανδημίας, με τηλεδιάσκεψη με τα γραφεία τελετών, υπήρξε ένα πλαίσιο συμφωνίας και φτιάξαμε για πρώτη φορά ηλεκτρονική πλατφόρμα, και από τις 7 Ιουλίου του 2020 και μετά, για όποια κηδεία και αν γίνεται, τα έξοδά της δίνονται αυτόματα. Εμφανίστηκε “μαύρο” χρήμα, το οποίο κρυβόταν διαμέσου των παραστατικών. Τώρα χάνεται η γραφειοκρατία, κι έχουμε εκατό χιλιάδες λιγότερες συναλλαγές στον e-ΕΦΚΑ με αυτήν την κίνηση αυτής της κυβέρνησης, αυτής της διοίκησης του υπουργείου Εργασίας.

Για το παρελθόν που μας κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε εντολή να μη δίνονται τα έξοδα κηδείας, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι, από τις 45 χιλιάδες εκκρεμότητες εξόδων κηδείας, έχουν δοθεί οι 35 χιλιάδες από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα και μέχρι τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα εξοφληθούν όλα. Και οι 45 χιλιάδες εκκρεμότητες σε “τσουβάλια” εξόδων κηδείας αγροτών θα δοθούν όλες - έχουν μείνει μόνο 10 χιλιάδες. Ενημερώνω, λοιπόν, και εσάς στη βάση της ερώτησης που καλά κάνατε και με ρωτήσατε», δήλωσε, σχετικά με το πρόβλημα που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News