Μαγιορκίνης: «Φόβος» για την ηλικιακή ομάδα 50-60 ετών

Ελλάδα
Μαγιορκίνης: «Φόβος» για την ηλικιακή ομάδα 50-60 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χώρα βρίσκεται στο «μέτριο» σενάριο

Στο «μέτριο σενάριο» βρίσκεται επιδημιολογικά η χώρα μας, όμως μπορεί να επιβαρυνθεί από το άνοιγμα των σχολείων, την επιστροφή όλων των αδειούχων αλλά και τη γενικότερη κατάσταση της πανδημίας, σχολιάζουν ειδικοί.

«Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας το Σάββατο στο κεντρικό ειδήσεων του Σκάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα έχει αποφύγει για την ώρα το κακό σενάριο, για πάνω από 700 κρούσματα έως το τέλος Αυγούστου και βρίσκεται στο μέτριο σενάριο, με σταδιακή αύξηση των διασωληνώσεων, κάτι που αποδίδεται στην έξαρση προ εβδομάδας.

Διασπορά του ιού και στις ηλικίες 50 – 60 ετών

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «οι νέοι μας ακούσανε, δείξανε μια συγκατάβαση στα μέτρα και το θεωρώ πολύ θετικό, ωστόσο βλέπουμε ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων δεν πηγαίνει πολύ καλά στις ηλικίες 50 – 60 ετών και αυτό πρέπει να μας απασχολεί. Ή είναι η μετάδοση από τους νέους που δεν νομίζω, ή ότι ο πυρήνας στην ηλικία 50-60 ετών έχει παραμείνει και πρέπει να δούμε πως θα τον αντιμετωπίσουμε».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο ίδιος τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν ως ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπου τα παιδιά θα μάθουν πως θα προστατεύονται, αλλά όχι μόνο μέσα στην τάξη αλλά και στην κοινότητα.

(Φωτογραφία Αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News