Σύψας: Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε μηδενικά κρούσματα στα σχολεία

Ελλάδα
Σύψας: Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε μηδενικά κρούσματα στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε για το εμβόλιο της Οξφόρδης

«Καμπανάκι» χτύπησε για μια ακόμη φορά στους νέους ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, τονίζοντας πως πρέπει να προσέχουν περισσότερο, ενώ εξήγησε γιατί «χτυπήθηκαν» γηροκομεία και δομές.

«Με την επιστροφή των παραθεριστών στα αστικά κέντρα, αν δεν προσέξουν, διασπείρουν τον ιό και βλέπουμε να ανεβαίνει ο μέσος όρος ηλικίας και γι αυτό έχουμε τη διασπορά σε γηροκομεία και δομές. Έχουμε σταθερό αριθμό κρουσμάτων από 100 έως 300 ημερησίως, δεν έχουμε ευτυχώς αυτό που φοβόμασταν, να έχουμε εκθετική αύξηση. Η επήρεια του Δεκαπενταύγουστου δεν ήταν μεγάλη, περάσαμε τον σκόπελο του δύσκολου Αυγούστου και μπαίνουμε στο φθινόπωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τον «συνδυασμό» γρίπης και κορωνοϊού που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε σε λίγο καιρό ανέφερε πως «αυτό το χειμώνα, όταν έχουμε κάποιον με αναπνευστικό πρόβλημα θα τον ελέγχουμε και για την εποχική γρίπη και για τον κορωνοϊό. Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από τον προηγούμενο Μάρτη, το ΕΣΥ, οι πολίτες, όλοι μας. Αναμένουμε και το τρίτο κύμα και θα το αντιμετωπίσουμε καλύτερα».

«Ελπίζω να δουλέψει το εμβόλιο της Οξφόρδης» τόνισε ο καθηγητής, ενώ «τέλη Οκτώβρη θα ξέρουμε ποια "δουλεύουν" και ποια όχι. Έχουμε παραγγείλει πολλά από την Οξφόρδη, ελπίζω να δουλέψει εκείνο το εμβόλιο. Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, ευπαθείς ομάδες, σώματα ασφαλείας».

Τέλος ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν κρούσματα του ιού στα σχολεία αλλά «δεν μπορούμε να πάμε σε κλείσιμο ολόκληρων σχολικών μονάδων».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε μηδενικά κρούσματα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε σε κλείσιμο ολόκληρων σχολικών μονάδων, αλλά τάξεων και θα προχωρήσουμε σε ιχνηλατήσεις κι όλες τις ενδεδειγμένες διαδικασίες», τόνισε ο καθηγητής.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News