Ελλάδα

Δημοσκόπηση για ελληνοτουρκικά, πανδημία και κόμματα

Αγωνία της κοινής γνώμης για τα ελληνοτουρκικά

Σε δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύτηκε για την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», εμφανής η αγωνίας της κοινής γνώμης για τα ελληνοτουρκικά ενώ μοιρασμένα είναι τα ποσοστά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, για την πανδημία του κορωνοϊού και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, το 52,1% τους κρίνει θετικά και μάλλον θετικά ενώ το 44,1% τους κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Τρεις στους τέσσερις (76,3%) δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν πάντα μάσκα.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52,5%) δεν κρίνει επαρκή τα μέτρα για την οικονομία που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και στο ερώτημα πόσο πιθανό θεωρείτε το ενδεχόμενο σοβαρού επεισοδίου με την Τουρκία το προσεχές διάστημα, το 63,7% απαντά «πολύ και αρκετά» με το 34,5% να απαντά «λίγο και καθόλου».

Το 69,8% τάσσεται υπέρ της επιδίωξης έναρξης διαλόγου με την Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης ενώ μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση στρατιωτικών μέσων για να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα (49,2% απαντά «ναι και μάλλον ναι» και 47,1% απαντά «όχι και μάλλον όχι»).

Ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,2% και ακολουθούν Ελληνική Λύση στο 3,5% και το ΜεΡΑ25 στο 2,5%.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την δημοσκόπηση καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 52,3%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια