Ο διάλογος Στόλτενμπεργκ-Παναγιωτόπουλου: Η Ελλάδα είχε ζητήσει την απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων

Ελλάδα
Ο διάλογος Στόλτενμπεργκ-Παναγιωτόπουλου: Η Ελλάδα είχε ζητήσει την απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκθέτει τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για την δήθεν συμφωνία έναρξης τεχνικών συζητήσεων μεταξύ των δυο χωρών

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στο Βερολίνο πριν μερικές ημέρες και όπως φαίνεται από το διάλογο που δημοσιεύθηκε, ο ΥΠΕΘΑ είχε ζητήσει ξεκάθαρα τη μεσολάβηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για να αποσύρει η Τουρκία όλα τα πλοία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο διάλογος που είχαν Παναγιωτόπουλος και Στόλτενμπεργκ ήταν ο εξής:

Παναγιωτόπουλος: Όσο παραμένουν σ’ αυτό το σημείο τόσα πλοία αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνει κάτι λόγω υπερσυγκέντρωσης, κόπωσης και έντασης πολλών πλοίων σε μια τόσο περιορισμένη περιοχή.

Στόλτενμπεργκ: Εντάξει. Τι μπορώ να κάνω;

Παναγιωτόπουλος: Να μεσολαβήσεις ώστε να βρεθεί τρόπος να αποσύρει αμέσως ο Ερντογάν όλα τα πλοία.

Στόλτενμπεργκ: Όλα τα πολεμικά;

Παναγιωτόπουλος: Όλα τα πολεμικά.

Στόλτενμπεργκ: Και το Oruc Reis;

Παναγιωτόπουλος: Βεβαίως και το Oruc Reis. Αν αποσυρθούν τα πολεμικά, θα φύγει και αυτό, γιατί ποτέ δε βγαίνει χωρίς συνοδεία πολεμικών πλοίων.

Ο Στόλτενμπεργκ μετά την αντίδραση της Αθήνας για την αιφνίδια ανακοίνωση του για δήθεν συμφωνία έναρξης τεχνικών συζητήσεων μεταξύ των δυο χωρών, ανασκεύασε για όσα είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολίασε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτή η κίνηση από τον Στόλτενμπεργκ.

Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από την Τουρκία στο επίκεντρο της συνομιλίας Ν. Δένδια - Γ. Στόλτενμπεργκ

Τηλεφωνική συνομιλία με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News