Ελλάδα

Μητσοτάκης: «Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις»

«Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αίγαιο με βάση το διεθνές δίκαιο»

Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας πως «σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις».

«Από τις πολλές και τις υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν συγκρατώ μόνο μια αυτή για τον διάλογο και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αίγαιο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική. Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια στιγμή, με αναλυτική επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, περιγράφει τις ενέργειες της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός παρέδωσε την εν λόγω επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στη Νέα Υόρκη και θα την επιδώσει προσωπικά στον κ. Γκουτέρες.

Ο Νίκος Δένδιας θα έχει σήμερα συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βρεθούν στο επίκεντρο διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το Κυπριακό.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στο «τραπέζι» θα τεθεί και ο ρόλος του ΟΗΕ στις εν λόγω συζητήσεις.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια