Α. Ξανθός για διαγνωστικά τεστ: « Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του»

Κρήτη
Α. Ξανθός για διαγνωστικά τεστ: « Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει σε δήλωση του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την αναστολή διενέργειας των διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, προχώρησε σε δήλωση, μέσα από την οποία υποστηρίζει «το ΕΚΕΑ το μεγαλύτερο δημόσιο εργαστήριο δηλώνει επισήμως την αδυναμία του να ανταποκριθεί στο ρόλο του».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Την ώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση και αυξάνονται καθημερινά οι ανάγκες διαγνωστικών τεστ στη χώρα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το μεγαλύτερο δημόσιο εργαστήριο που διενεργεί αξιόπιστα και με χαμηλό κόστος μοριακές εξετάσεις για covid-19, δηλώνει επισήμως την αδυναμία του να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Και μάλιστα με την εξωφρενική αιτιολόγηση ότι υπήρξε «αλόγιστη χρήση εξετάσεων»! Δηλαδή, μας λέει ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ που έχει ορίσει η κυβέρνηση, ότι τα δείγματα που αποστέλλονται από τα δημόσια νοσοκομεία και τα συνεργεία του ΕΟΔΥ είναι περιττά και γίνονται χωρίς λόγο!

Είναι προφανές ότι δεν μπορούν, η Διοίκηση του ΕΚΕΑ και το Υπουργείο Υγείας, να διασφαλίσουν την προμήθεια αντιδραστηρίων στην αιχμή της πανδημίας στη χώρα και ότι αδυνατούν να καλύψουν τις απαιτήσεις της ενισχυμένης επιδημιολογικής επιτήρησης μέσω διευρυμένου testing για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην κοινότητα . Αυτή η ανικανότητα όμως… βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία».

(Φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News