Ελλάδα

Έχει Πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία

Ο Σεπτέμβρης, ο νέος μηνάς μπήκε και φέρνει μαζί του ένα ολόχρυσο φεγγάρι

Η αποψινή πανσέληνος αναμένεται ολόφωτη και σε συνδυασμό με τον καλό καιρό θα είναι ιδανική μια βόλτα στην ύπαιθρο, μακριά απ τα φώτα της πόλης ή ακόμα και ένα βραδινό μπάνιο κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Το φεγγάρι απόψε θα είναι ολόγιομο, είναι η πανσέληνος του καλαμποκιού, και δυστυχώς για μας στην Κρήτη με όλα αυτά τα έκτακτα μετρά για τον COVID-19 δεν θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε συνοδεία μίας ωραίας εκδήλωσης σε κάποιο αρχαιολογικό χώρο .

Το φεγγάρι σήμερα  θα κάνει την εμφάνιση του , στις στις 8:10 ώρα Ελλάδος και θα κορυφωθεί την Τετάρτη 3 του μηνά, όταν η Σελήνη θα τοποθετηθεί απέναντι από τον ήλιο.

Η Πανσέληνος του Σεπτέμβρη είναι γνωστή με πολλά ονόματα, ενώ το επικρατέστερο διεθνώς όπως διαβάζω , είναι το «Corn Moon», «Πανσέληνος του καλαμποκιού».

Έχει πάρει το όνομα αυτό από τους Αμερικάνους Ινδιάνους ιθαγενείς που έδιναν διαφορετικά ονόματα στην πανσέληνο κάθε μήνα για να μπορούν να αντιλαμβάνονται την αλλαγή των εποχών. Έτσι, το «Corn Moon», αναφέρεται στη συγκομιδή και στο αλώνισμα του καλαμποκιού.

Στην Ευρώπη η αντίστοιχη ονομασία είναι το «Fruit Moon», δηλαδή η πανσέληνος των φρούτων, που σηματοδοτεί και αυτή με τη σειρά της την ωρίμανση και τη συγκομιδή των εποχιακών φρούτων.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια