Ελλάδα

Die Welt: Διαταγή Ερντογάν προς στρατηγούς: «Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή ρίξτε αεροσκάφος» - Γιατί αρνήθηκαν

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt ο Ερντογάν ήθελε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, είπε στους στρατηγούς βυθίστε ελληνικό πλοίο ή ρίξτε αεροσκάφος - Γιατί αρνήθηκαν

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ερντογάν είπε στους στρατηγούς του «βυθίστε ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο ή συντρίψτε ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος».

Σύμφωνα με την Die Welt, «αν πέρναγε από το χέρι του Τούρκου Προέδρου, το ναυτικό του θα είχε βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο εδώ και πολύ καιρό. Αυτό ακριβώς ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικούς κύκλους» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να το κάνετε έτσι ώστε κανείς να μην πεθάνει».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο eleftherostypos.gr, οι στρατηγοί αρνήθηκαν και τους πρότεινε να ρίξουν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, φέρνοντας ως επιχείρημα ότι ο Έλληνας θα προλάβει να χρησιμοποιήσει το κάθισμα εκτόξευσης για να σωθεί. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση εισέπραξε και δεύτερη αρνητική απάντηση.

Διότι, όπως αναφέρει η Die Welt, όταν προετοιμάζεται ένας πόλεμος, ο στρατός ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία αρχικά γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο με τα εμπλεκόμενα μέρη, στη συνέχεια διεξάγονται αερομαχίες, ακολουθούν προειδοποιητικές βολές και στο τέλος η επίθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια