Σ. Τσιόδρας: Τον Οκτώβριο αποτελέσματα από το εμβόλιο - Τι είπε για σχολεία και μάσκες

Ελλάδα
Σ. Τσιόδρας: Τον Οκτώβριο αποτελέσματα από το εμβόλιο - Τι είπε για σχολεία και μάσκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αισιοδοξία ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο, εξέφρασε ο Σ. Τσιόδρας

«Δυναμική», χαρακτήρισε τη διασπορά του ιού, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής του ενημέρωσης.

Ειδικότερα, μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας σημείωσε ότι το 27% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τον Αύγουστο ήταν ασυμτωματικοί και το 27% ανέφεραν πως είχαν έρθει σε στενή επαφή με ασθενή.

Σημείωσε ότι απασχολεί τους ειδικούς η επιδημία σε κλειστές δομές, σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο σημειώθηκαν 137 κρούσματα.

Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για δυναμική διασπορά του ιού.

Αναφερόμενος στα παγκόσμια δεδομένα, ανέφερε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα χρησιμοποιούνται πλέον ως θεραπεία, ενώ εξετάζεται και ο ρόλος τους στην παραγωγή εμβολίου.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία, ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο μέσα στον Οκτώβριο.

Παράλληλα, επέστησε την προσοχή, σε περαιτέρω προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε ασθενείς covid-19, φέρνοντας ως παράδειγμα οδηγίες Ιταλών επιστημών για συστηματική παρακολούθηση για καρδιακά προβλήματα.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στη χρήση μάσκας, σημειώνοντας ότι λειτουργεί υποστηρικτικά στα υπόλοιπα μέτρα που λαμβάνονται και τάχθηκε υπέρ της χρήσης της ως ένα «ατομικό lockdown» με το οποίο προστατεύουμε τον εαυτό μας.

Όλες οι ανακοινώσεις, στην καθιερωμένη ενημέρωση των 18:00, από τον λοιμωξιολόγο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς στη νέα ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: Intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News