Σήμερα η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων – Γιατί υπερισχύει η 14η Σεπτεμβρίου;

Ελλάδα
Σήμερα η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων – Γιατί υπερισχύει η 14η Σεπτεμβρίου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 16:00 το απόγευμα σε κοινή συνέντευξη τύπου

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της απόφασης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς η οποία θα γίνει σήμερα στις 16:00 το απόγευμα.. Οι ειδικοί φαίνεται ότι καταλήγουν σύμφωνα με το thetoc.gr στην 14η Σεπτεμβρίου.

Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στη συνέντευξη παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η ημερομηνία φέρεται να οριστικοποιήθηκε στη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, της Υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, και του Υφυπουργού, Βασίλη Διγαλάκη και των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, σημαντικό προβάδισμα δίνεται στο να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς διασφαλίζεται ότι έχει μεσολαβήσει ικανός χρόνος και για τις οικογένειες που αποφάσισαν να επιστρέψουν από τις διακοπές τους στα τέλη Αυγούστου.

Αυτή ήταν και η εισήγηση των λοιμοξιολόγων, που θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί ένα περιθώριο 14 ημερών από την επιστροφή γονέων και μαθητών για την επώαση του ιού και την εκδήλωση συμπτωμάτων, ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Γώγος: πρέπει να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου

Την άποψη ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7 υποστηρίζει και ο Χαράλαμπος Γώγος, παθολόγος, λοιμωξιολόγος, καθηγητής ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS του Mega, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού, αλλά και την τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο κ. Γώγος ανέφερε: "Σε γενικές γραμμές, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντικός όγκος εκδρομέων που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα, νομίζω ότι κρίνεται καλύτερη ημερομηνία η 14η Σεπτεμβρίου για την έναρξη των σχολείων".

"Τα νέα ήταν καλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Θα δούμε αυτήν τη βδομάδα πώς θα πάει. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης όπου σε βιομηχανία τροφίμων βρέθηκαν αρκετά θετικά δείγματα, τα οποία σε δεύτερο έλεγχο αποδείχτηκαν αρνητικά, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι "Δεν το γνωρίζω το θέμα, δεν μας απασχόλησε αυτή τη στιγμή στην επιτροπή. Υπάρχει πιθανότητα ψευδών θετικών ή αρνητικών τεστ. Στην περίπτωση που είναι πολλά τα λάθος αποτελέσματα, αυτό σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο εργαστήριο".

Μαγιορκίνης για άνοιγμα σχολείων: Θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου

Επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους της επιτροπής για τον κορονοϊό είχε χθες, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συζητηθεί η ημερομηνία εναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

"Το σημείο κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά", είπε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Το θέμα, όπως είπε, θα συζητηθεί και σήμερα από την επιτροπή για να αποφασίσουν με σιγουριά τι ακριβώς θα συμβεί. "Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδιολογική εικόνα", είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι "εγώ θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις".

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η καταληκτική ημερομηνία έναρξης των σχολείων φαίνεται να είναι η 14η Σεπτεμβρίου, καθώς έτσι διασφαλίζεται ότι έχει μεσολαβήσει ικανός χρόνος και για τις οικογένειες που αποφάσισαν να επιστρέψουν στις εστίες τους τέλη Αυγούστου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News