default-image

Γκίκας Μαγιορκίνης για σχολεία: «Θα πήγαινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου»

Ελλάδα
Γκίκας Μαγιορκίνης για σχολεία: «Θα πήγαινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το θέμα

 Τη 14η Σεπτεμβρίου θεωρεί καταλληλότερη ημερομηνία για την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία ο Γκίκας Μαγιορκίνης. «Το σημείο κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά», είπε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, στον ΣΚΑΙ.

 «Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδημιολογική εικόνα», είπε και πρόσθεσε ότι «εγώ θα έκλεινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 14η Σεπτεμβρίου θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία να ανοίξουν τα σχολεία και αυτό επισημάνθηκε στην σημερινή τακτική επικοινωνία που είχε με τους λοιμωξιολόγους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσημα πάντως η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς θα ανακοινωθεί την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Το θέμα όπως τίθεται τη Δευτέρα στη σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων  για να αποφασίσουν με σιγουριά τι ακριβώς θα συμβεί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News