Ελλάδα

Διαφορετική συνέντευξη του Γκίκα Μαγιορκίνη - Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωή του

Μίλησε για την μεγάλη του αγάπη και την καθημερινότητά του

Το … άλλο πρόσωπο του Γκίκα Μαγιορκίνη αποκαλύπτεται μέσα από μια διαφορετική συνέντευξη που έδωσε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο ένθετο Secret των "Παραπολιτικών". Ο καθηγητής που αντικαθιστά τον Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό αναφέρεται σύμφωνα με το thetoc.gr στις ασχολίες του, αποκαλύπτει την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του αλλά απαντά και με χιούμορ σε ερωτήσεις για την εικόνα του.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης:

Έχετε πάρει αρκετά βραβεία για το ερευνητικό σας έργο. Ποιο είναι το όνειρό σας;

Το επιστημονικό μου όνειρο είναι να μπορέσω να δω εάν ένας συγκεκριμένος ρετροϊός τον οποίο μελετάω εδώ και δέκα χρόνια εξακολουθεί να είναι μολυσματικός στους ανθρώπους. Πρόκειται για τον HERV-K, ο οποίος βρίσκεται στο γονιδίωμα όλων των ανθρώπων και δεν γνωρίζουμε εάν συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται όπως 2 εκατομμύρια χρόνια πριν

Σας αρέσει η μουσική. Μάθαμε ότι παίζετε και πιάνο. Ποιος συνθέτης της κλασικής μουσικής σάς αρέσει;

Σπούδαζα μουσική και πιάνο για πολλά χρόνια. Οι αγαπημένοι μου συνθέτες είναι από τη μια ο Μπαχ και από την άλλη οι συνθέτες της ρωσικής σχολής, όπως ο Κόρσακοφ, Μπαλάκιρεφ, της πιο παραδοσιακής ρωσικής σχολής παρά της δυτικοποιημένης, όπως ήταν ο Τσαϊκόφσκι.

Μεγαλώσατε στον Πειραιά. Τι ομάδα είστε; Γυμνάζεστε;

Μεγάλωσα στον Πειραιά, οι γονείς μου ήταν Ολυμπιακοί, άρα και εγώ είμαι Ολυμπιακός. Δεν ασχολούμαι πολύ με τα αθλητικά. Γυμναζόμουν για αρκετό καιρό, αλλά τους τελευταίους έξι μήνες λόγω ενός τραυματισμού και αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων έχω μειώσει αυτή τη δραστηριότητά μου. Αυτό μου έχει στοιχίσει, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σας;

Η πιο δύσκολη φάση της ζωής μου ήταν όταν έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο στον πνεύμονα. Ημουν 24 ετών. Επειδή πήγαινα στην ιατρική σχολή, ήταν κάτι που δεν μπορούσα να διαχειριστώ.

Όταν ήσασταν μικρός, είχατε μακριά μαλλιά. Γιατί τα κόψατε;

"Ου γαρ έρχεται μόνον" (γέλια). Είχα για πολλά χρόνια μακριά μαλλιά, αλλά λόγω του γεγονότος ότι αδυνάτισαν έπρεπε να τα κόψω. Λόγω ηλικίας ήταν, όχι λόγω επιλογής.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια