Ελλάδα

Αρνείται ότι «έσπασε» την καραντίνα και πήγε στη Μύκονο ο γνωστός δικηγόρος

Τι συνέβη με το beach bar, το οποίο… κατήγγειλε

Διαψεύδει το ότι ήταν σε καραντίνα ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος φέρεται να έκανε διακοπές στη Μύκονο.

Όπως λέει ο ίδιος, δεν είχε υποβληθεί σε τέστ Covid 19 αλλά ούτε και ταξίδεψε από χώρα που να δικαιολογεί την καραντίνα

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δικηγόρος κάλεσε την Αστυνομία για να καταγγείλει συγχρωτισμό σε γνωστό beach bar της Μυκόνου και του «έκοψαν» πρόστιμο 5000 ευρώ γιατί «έσπασε» την καραντίνα στην οποία είχε τεθεί μετά από πρόσφατο ταξίδι του στην Πορτογαλία.

Μάλιστα, σε ό,τι έχει να κάνει με το ξενοδοχείο αναφοράς, ο ίδιος υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που διαθέτει κατοικία τόσο στη Μύκονο, όσο και την Αθήνα δεν απαιτείται ο περιορισμός σε ξενοδοχείο αναφοράς.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την κατάθεση του αξιωματικού του Α.Τ. Μυκονου, όπου έγινε η καταγγελία για το beach bar:

«Ενημερώθηκα από τον βοηθό αξιωματικό υπηρεσίας για τηλεφωνική καταγγελία για συνωστισμό σε beach bar στην περιοχή Παράγκα Μυκόνου ατόμου με στοιχεία Γ. Σ., δικηγόρος, ο οποίος δήλωσε ότι βρίσκεται στη Μύκονο απέναντι από την ανωτέρω επιχείρηση και μπορεί να μας στείλει φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με τα καταγγελλόμενα του ενώ μπορεί να προσέλθει και στην υπηρεσίας μας αν κριθεί απαραίτητο» αναφέρει ο αστυνομικός και λίγο παρακάτω προσθέτει «Περί ώρα 21:10 της ίδιας ημέρας, προσήλθε αυτοβούλως στην υπηρεσία μας ο ανωτέρω καταγγέλλων δικηγόρος προκειμένου ως δήλωσε να επιβεβαιώσει σε εμάς ότι βρίσκεται στη Μύκονο και ευρισκόμενος στην υπηρεσία μας εξακριβώθηκε ότι με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. οι από 25.8.20 ηλεκτρονικοί πίνακες οι οποίοι εμπεριέχουν άτομα που έχουν τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να επιτηρηθούν για την τήρηση του μέτρου και σύμφωνα με αυτούς στην υπ’ αριθμόν 2 γραμμή με στοιχεία ανά στήλη, ημερομηνία λήψης δειγμάτων 22.8.20 με ονοματεπώνυμο G.S. χώρα προέλευσης Πορτογαλία - Βίλαμούρα, στις πληροφορίας ότι βρίσκεται ήδη σε ξενοδοχείο αναφοράς (σ.σ. αναφέρεται στο όνομα του ξενοδοχείου) στην Αθήνα ως στενή επαφή».

Τι απαντά ο δικηγόρος:

O δικηγόρος μιλώντας στο protothema.gr, υποστηρίζει πως «Μετά την τηλεφωνική καταγγελία μου για τις παραβιάσεις των όρων του τοπικού lockdown στη Μύκονο από το εστιατόριο (σ.σ: αναφερεται σε γνωστό beach bar) με βάση τα stories που δημοσιεύονται στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram από τους θαμώνες και στα οποία εμφανίζονται εκατοντάδες όρθιων ατόμων να χορεύουν και να απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα, δέχθηκα πολλαπλές κλήσεις από απόκρυψη και από το τηλέφωνο του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου προκειμένου να μεταβώ στο (σ.σ: αναφέρεται σε γνωστό beach bar) και να παρακολουθήσω τον έλεγχο του καταστήματος. Στις εύλογες απορίες μου για ποιο λόγο πρέπει να μεταβώ στο (σ.σ: αναφέρεται σε γνωστό beach bar) και ποιος έδωσε την εντολή να μου ζητηθεί κάτι τέτοιο, φυσικά δεν πήρα καμία απάντηση. Μετέβην ο ίδιος στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου προκειμένου να αποκαλύψω για μία ακόμη φορά τις παράνομες μεθοδεύσεις. Αρχικά μου ανακοινώθηκε πως πρέπει να συλληφθώ γιατί είμαι κρούσμα και έπρεπε να βρίσκομαι σε καραντίνα. Ζήτησα να μου επιδειχθεί το δήθεν θετικό αποτέλεσμα εξέτασης και όπως ήταν αναμενόμενο δε μου επιδείχθηκε καμία εξέτασή μου. Ακολούθως μου γνωστοποιήθηκε πως δήθεν ήμουν σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αθήνα, από το οποίο… και δραπέτευσα. Όταν ζήτησα να μου επιδειχθεί το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας για την είσοδό μου στο ξενοδοχείο, φυσικά δε μου επιδείχθηκε τίποτε… φυσικά γιατί ουδέποτε όχι μόνο δε συνέβη κάποιο τέτοιο γεγονός, αλλά ούτε και προβλέπεται αφού τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν προβλεφθεί μόνο για τους τουρίστες.

Ζητώ άμεσα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διερευνηθούν τα εξής:

1)Η ψευδής πληροφορία που αναφέρει ο αστυνόμος για δήθεν εισαγωγή μου και δραπέτευσή μου από το ξενοδοχείο καραντίνας από ποιον έφθασε στο αστυνομικό τμήμα και τι ώρα;

2)Με ποιο τρόπο, τηλεφωνική κλήση ή άλλο, ενημερώθηκα πως δήθεν θα πρέπει να τεθώ σε καραντίνα για 14 ημέρες, ήτοι έως 5.9.2020;

3)Για ποιο λόγο, αν είχα τεθεί σε καραντίνα, οι αστυνόμοι Μυκόνου μου ζητούσαν να μεταβώ στο (σ.σ: αναφερεται σε γνωστό beach bar) όπου βρισκόταν ορδές θαμώνων; Μήπως για να μου “φορτώσουν” τυχόν κρούσματα;»

(Φωτογραφία: Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια