Ελλάδα

Το μήνυμα του Γιάννη Πλακιωτάκη από τα Διαπόντια Νησιά

Ο Υπουργός Ναυτιλίας περιοδεύει από το Καστελόριζο ως την Κέρκυρα και από την Ερεικούσα ως τους Οθωνούς

Τα Διαπόντια Νησιά επισκέπτεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, παρακολουθώντας τα υπό εξέλιξη μέτρα του Λιμενικού για την φύλαξη των ελληνικών συνόρων αλλά και κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Με επισκέψεις μου από το Καστελόριζο έως την Κέρκυρα, την Ερεικούσα και τους Οθωνούς διαπιστώνω καθημερινά ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος υπηρετούν με απόλυτη επάρκεια το διπλό και κρίσιμο ρόλο τους», τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, ο στόχος είναι διπλός: «Αφενός την προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας, δρώντας ημέρα και νύχτα με αποφασιστικότητα αλλά και απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Αφετέρου, με την παρουσία τους σε λιμάνια και πλοία ελέγχουν την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε ακόμα: «Από τους Ωθωνούς, δύο μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, θέλω να διαβεβαιώσω ότι το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει με αμείωτη ένταση να κάνει όλα όσα πρέπει ώστε να κερδίσουμε και τη μάχη της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων μας, αλλά και τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια