Το cheerleading μπαίνει στα Ελληνικά σχολεία

Ελλάδα
Το cheerleading μπαίνει στα Ελληνικά σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τσίρλιντινγκ και επίσημα στα σχολεία της χώρας  

Στα ελληνικά σχολεία θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να γίνονται cheerleaders οι μαθήτριες, αφού, το υπουργείο Παιδείας έδωσε άδεια εισόδου για τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.).

Οι μαθήτριες θα μπορούν να μάθουν το Τσιρλίντινγκ ή αλλιώς τον ομαδικό αθλητικό χορό. Με εγκύκλιο του Υπουργείο Παιδείας, το cheerleading μπαίνει στα σχολεία από τη νέα χρονιά που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες.

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε άδεια εισόδου σε εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.), ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν το cheerleading.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει υπογράψει εδώ και μερικές μέρες την σχετική εγκύκλιο, η οποία επιτρέπει την είσοδο εκπροσώπων της της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021.

Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.

Επίσης, είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, την ώρα των δραστηριοτήτων.

Αν κάποιος μαθητής / μαθήτρια θέλει να συμμετέχει στις αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται:

  • Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)
  • Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

Η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Αναφορά στην ιστορία του αθλήματος.
  • Πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς.
  • Βιωματική προσέγγιση με παιγνιώδεις δραστηριότητες προσομοίωσης (προαιρετικά).

Κατά την διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση – ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.

Την εγκύκλιο υπογράφει ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Τσαχαλάς.

(Φωτογραφία αρχείου: Unsplash) 

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News