Γκίκας Μαγιορκίνης: Πιθανό τις επόμενες ημέρες να δούμε 500 κρούσματα

Ελλάδα
Γκίκας Μαγιορκίνης: Πιθανό τις επόμενες ημέρες να δούμε 500 κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα στοιχεία των δύο επόμενων ημερών καθοριστικά για την ημερομηνία έναρξης μαθημάτων στα σχολεία

Προειδοποίηση από τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη για τις εξελίξεις των ημερών ,αφού όπως είπε είναι πιθανό να φτάσουμε μέχρι και τα 500 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200».

Αναφερόμενος στο αρνητικό ρεκόρ της Τετάρτης, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πώς θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα και πρόσθεσε ότι η επιδημία ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό, ενώ συμπλήρωσε ότι «το φθινόπωρο θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, τόνισε σύμφωνα με ethnos.gr ότι αν και η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία, τα στοιχεία των δύο επόμενων ημερών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News