Νέα NAVTEX ανακοίνωσε η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Ελλάδα
Νέα NAVTEX ανακοίνωσε η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη NAVTEX είχε προαναγγείλει σε σημερινό της δημοσίευμα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ»

Νέα NAVTEX για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το διάστημα 1-2 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου η Τουρκία.

Τη NAVTEX είχε προαναγγείλει σε σημερινό της δημοσίευμα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», σε άρθρο με τίτλο «Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει». 

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα υποστηρίζει ότι το ερευνητικό πλοίο δεν θα επιστρέψει απόψε σε κάποιο τουρκικό λιμάνι, μετά τη λήξη της Navtex, κι ότι οι ερευνητικές του δραστηριότητες θα επεκταθούν με νέα Navtex, που θα εκδοθεί, μέχρι εκεί που τελειώνουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Ρόδου.

«Η προθεσμία που ορίστηκε για τις δραστηριότητες του πρώτου σταδίου των ερευνών του Oruc Reis στην περιοχή λήγει σήμερα (27 Αυγούστου). Ωστόσο, το Oruc Reis αναμένεται να συνεχίσει τις δραστηριότητές του χωρίς να επιστρέψει σε λιμάνι», αναφέρει η «Γενί Σαφάκ», υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Τούρκου προέδρου μετά την έκδοση της Navtex της Ελλάδας για άσκηση στην ίδια περιοχή: «Επέκτεινα τη Navtex μέχρι τις 27 Αυγούστου. Αποτελεί κόμμα ή τελεία; Επιτρέψτε μου να βάλω κόμμα προς το παρόν», είχε πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: Ethnos.gr

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News