Έρευνα ΑΠΘ: «Έκρηξη» κρουσμάτων – Έως 2.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο

Ελλάδα
Έρευνα ΑΠΘ: «Έκρηξη» κρουσμάτων – Έως 2.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημιούργησαν συσκευή που απολυμαίνει τον αέρα

Για ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού μέχρι το Δεκέμβριο κάνει λόγο πρόσφατη έρευνα του ΑΠΘ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2000.

Όπως εξήγησε σύμφωνα με το in.gr ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», οι αριθμοί της έρευνας προκύπτουν με βάσει τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα.

Τα δεδομένα μπορεί να μεταβληθούν

Ως εκ τούτου, συνέχισε, τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν, εφόσον ληφθούν νέα μέτρα και υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία. Τόνισε πως τα βασικά μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής, λέγοντας πως φρένο στον ιό βάζουν και μέτρα όπως η τηλεργασία, που πρέπει να ενταθεί.

Συσκευή απολυμαίνει τον αέρα

Ακόμα, ο καθηγητής, μίλησε για μία συσκευή που έχουν κατασκευάσει στο πανεπιστήμιο, η οποία δύναται να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Έτσι, όπως εξήγησε, στο ΑΠΘ δημιούργησαν μια συσκευή, η οποία όταν βρίσκεται στους κλειστούς χώρους, απορροφά τον αέρα, τον απολυμαίνει με υπεριώδη ακτίνα εντός της, και στη συνέχεια τον βγάζει, καθαρό χωρίς ιικό φορτίο.

«Πρόκειται για αποδοτικό μέτρο, καθώς έδειξε ότι με τη συσκευή μειώθηκε το ιικό φορτίο κατά 55% στα μέρη που δοκιμάστηκε. Εξάλλου ο κορωνοϊός είναι και αερογενώς μεταδιδόμενος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο ερώτημα, εάν θα έπρεπε αυτές οι συσκευές να τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία, υποστήριξε, ότι θα ήταν καλό να μπουν όπου δεν μπορούν να τηρηθούν εύκολα οι αποστάσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News