Επιστρέφει η ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Ελλάδα
Επιστρέφει η ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζί με τον Κοντοζαμάνη  

Επιστρέφει η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Σωτήρη Τσιόδρα και το Νίκο Χαρδαλιά δύο φορές την εβδομάδα. Ενώ, στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα στις 16.00 έχει οριστεί η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στην οποία θα συμμετέχει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Τις εναλλακτικές που εξετάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας, εξήγησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας στο ΕΚΠΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι το βασικό σενάριο παραμένει να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, «διότι η επιδημία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα σχετικά ελεγχόμενο επίπεδο». Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η επιτροπή δεν επεξεργάζεται μόνο ένα σενάριο αλλά εναλλακτικά, ώστε να είναι έτοιμο και το υπουργείο να εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούνται ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας.

Για παράδειγμα είπε πως εάν παρατηρηθεί αύξηση της επιδημίας στο ηλικιακό γκρουπ 19 με 20 τότε θα πρέπει να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα Γυμνάσια και Λύκεια. Σε περίπτωση που υπάρξει γενικευμένη αύξηση κρουσμάτων πανελλήνια, τότε εξετάζεται ένα plan c σύμφωνα με το οποίο θα μεταφερθεί συνολικά για αργότερα το άνοιγμα των σχολείων.

Το ρεκόρ των 284ων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή, έχει θορυβήσει ειδικούς και κυβέρνηση που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες λόγω της επιστροφής πολιτών ιδιαίτερα νέων από τις καλοκαιρικές τους διακοπές στα αστικά κέντρα.

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν πρέπει αυτοί οι νέοι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, δηλαδή με τους γονείς τους, με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους ή με ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και ενδεχομένως θα μπορούσε να τους δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα εάν και εφόσον κολλήσουν τον ιό», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: skai.gr

(Φωτογραφία: INTIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News