Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Σκέψεις για νέα μέτρα

Ελλάδα
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Σκέψεις για νέα μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Όλες οι νέες εξελίξεις έχουν τεθεί σε σύσκεψη με την επιτροπή των ειδικών που μελετούν την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα ενώ τη συνάντηση ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού (284 την Κυριακή, 23 Ιουνίου). Το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση - μετά και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού - είναι ανησυχητικό με τον πρωθυπουργό να έχει τονίσει σε όλους τους τόνους ότι είναι έτοιμος να πάρει δραστικά μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Αυτό που ανησυχεί είναι η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική και η άνοδος του δείκτη R. Διάχυτος είναι και ο προβληματισμός στις υγειονομικές Αρχές της χώρας από το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε την Κυριακή, 23 Αυγούστου ο ΕΟΔΥ. Οι επόμενες ημέρες με την επιστροφή των αδειούχων θα κρίνουν και τα μέτρα της Πολιτείας, όπως έγραψε και το ethnos.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε σαφές πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο (με τηλεργασία, backoffice και ειδικά μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες) ενώ διαμήνυσε ότι ειδικά μέτρα θα παρθούν και για την εργασία στον ιδιωτικό τομέα σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας.

Στη σύσκεψη που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου μετέχει η επιτροπή λοιμωξιολόγων και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα τόσο για ενδεχόμενο νέων μέτρων - ακόμη και με τοπικά lockdonwn (παρότι ο κ. Χαρδαλιάς τα διέψευσε με συνέντευξή του) όσο και η ημερομηνία έναρξης των σχολείων (σήμερα οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News