Ν. Σύψας: Πάνω από 1 ο δείκτης R – «Δεν χρειάζεται να δούμε εικόνες Ιταλίας για να πειστούμε»

Ελλάδα
Ν. Σύψας: Πάνω από 1 ο δείκτης R – «Δεν χρειάζεται να δούμε εικόνες Ιταλίας για να πειστούμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιήσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας

Ανησυχητικά είναι τα δεδομένα αφού λίγο πάνω από το 1 βρίσκεται στην Ελλάδα ο δείκτης R που αφορά την μετάδοση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Νίκο Σύψα. Όπως τόνισε ο ίδιος η υπέρβαση του ορίου του 1 υπολογίζεται ότι σημειώθηκε στις 20 Ιουλίου. Ο κ. Σύψας για άλλη μία φορά επέμεινε στην τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού τονίζοντας ότι «με τις εξελίξεις του Αυγούστου όλοι κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι εδώ.

Δεν χρειάζεται να δούμε εικόνες Ιταλίας για να πειστούμε για το πρόβλημα. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα να έχουμε μεγαλύτερο επίπεδο συμμόρφωσης».

«Τα μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου θα αρχίσουν να δείχνουν την επήρεια τους στο τέλος του μηνός και στο καλό σενάριο θα έχουμε σταθεροποίηση», συνέχισε. «Eίναι βέβαιο ότι υπάρχουν κρούσματα που δεν ανιχνεύονται αλλά δεν πιστεύω ότι είναι πολύ πολλαπλάσια των όσων ανακοινώνονται», συμπλήρωσε ο Νίκος Σύψας.

Ακόμη σύμφωνα με το ethnos.gr ο καθηγητής λοιμωξιολογίας έκανε λόγο για το infodemics «την πανδημία της παραπληροφόρησης που ακολουθεί μια πανδημία και παίζει ρόλο στη διασπορά της καθώς πείθει τους ανθρώπους ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε κάνενα μέτρο». «Η μεγάλη πλειοψηφία πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και δεν πιστεύω ότι θα διολισθήσουμε σε τέτοιου είδους μεγάλες εικόνες παραπληροφόρησης», τόνισε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News