Στον Εισαγγελέα οι αναρτήσεις σελίδας ενάντια στη μάσκα στα σχολεία

Ελλάδα
Στον Εισαγγελέα οι αναρτήσεις σελίδας ενάντια στη μάσκα στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εξετάσει τους σχετικούς φακέλους και θα αποφασίσει αν θα ασκηθούν διώξεις τις επόμενες ημέρες

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αναφορικά με τις αναρτήσεις σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που φέρει το μήνυμα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», θα σταλθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας θα εξετάσει τους σχετικούς φακέλους και θα αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να ασκηθούν διώξεις τις επόμενες μέρες.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (υπάρχει πάγια εντολή για το θέμα από τον υπουργό) καθώς τις τελευταίες μέρες «κυκλοφορούν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απόψεις από γονείς (;) ή ομάδες οι οποίοι προτρέπουν στη μη χρήση μάσκας από τα παιδιά στο σχολείο. Μάλιστα, κάποιες ομάδες ή μεμονωμένα πρόσωπα δηλώνουν ότι θα ζητήσουν από τα σχολεία ...εγγυήσεις ότι η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής για τα παιδιά. Κατόπιν αυτών, πολίτες έκαναν καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές και έτσι ξεκίνησε η έρευνα.

Η εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων προβλέπει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από το νηπιαγωγείο, πρόταση την οποία έχει αποδεχτεί και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις για όλα τα μέτρα τα οποία θα παρθούν για το άνοιγμα των σχολείων και την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Για τις τάξεις του νηπιαγωγείου, καθώς και για τις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκμάθηση κανόνων υγιεινής που συνδέονται με την ορθή και αποτελεσματική χρήση της μάσκας.

Η υπουργός επανέλαβε πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, βάσει της εισήγησης των ειδικών. Οι τάξεις θα λειτουργήσουν με πλήρη τμήματα, αλλά με αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας. Εκτός από την καθολική χρήση της μάσκας, προβλέπονται τα διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να περιορίζεται η αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών από διαφορετικές τάξεις και τμήματα.Επιπλέον, στις σχολικές μονάδες θα αποσταλούν αντισηπτικά, ενώ οι αίθουσες θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται τακτικά. Ειδικές οδηγίες για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές θα συνταχθούν από τον ΕΟΔΥ, ενώ εξειδικευμένες οδηγίες θα δοθούν για τη χρήση της μάσκας. Δυνατότητα για δικαιολογημένες απουσίες θα δίνονται  σε τρεις περιπτώσεις:

  • Για μαθητές που νοσούν από τον κορωνοϊό
  • Σε περιπτώσεις που γονέας ή άτομο που συγκατοικεί με τον μαθητή νοσεί από κορωνοϊό
  • Όταν ο μαθητής ανήκει σε κάποια από τις ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές θα οριστούν από την επιτροπή των ειδικών

Στις συγκεκριμένες, περιορισμένες, περιπτώσεις θα παρέχεται η δυνατότητα για δικαιολογημένες απουσίες, με τους μαθητές να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης. Ως προς τις μεθόδους τηλεκπαίδευσης, η υπουργός τόνισε ότι θα συμπεριληφθούν μορφές σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Τι ισχύει για τα ΑΕΙ

Η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί όπως στο εαρινό εξάμηνο, με τα ιδρύματα να επιλέγουν εκείνα τον τρόπο εξέτασης (εξ αποστάσεως ή δια ζώσης). Παράλληλα, οι φοιτητές θα επιστρέψουν στις έδρες των πανεπιστημίων για το χειμερινό εξάμηνο βάσει συγκεκριμένων οδηγιών:

Τα εργαστήρια, οι κλινικές καθώς και τα θεωρητικά μαθήματα που συμμετέχουν μέχρι 50 φοιτητές θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης.

Οι διαλέξεις με τη συμμετοχή άνω των 50 ατόμων θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως

Πηγή: Ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News