Ελλάδα

Σχολεία: Μάσκα από το νηπιαγωγείο η εισήγηση των ειδικών

«Την αποδεχόμαστε» είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η εισήγηση των ειδικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τις μάσκες στα σχολεία, είναι να φορούν μάσκα οι μαθητές από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σύμφωνα με την υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανέφερε στο δελτίο του Alpha, «αποδεχόμαστε την εισήγηση» και παρέπεμψε στις λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούν την Δευτέρα.

Όπως είπε η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας.

«Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.

Η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβίου στα πανεπιστήμια θα γίνει σύμφωνα με την δική τους επιλογή, υπάρχει δυνατότητα δηλαδή για δια ζώσης ή εξ αποστάσεως.

Η κα. Κεραμέως είπε ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνηση ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα θα γίνονται δια ζώσης αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως».

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.

Ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς

Τηλεδιασκέψεις εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είχαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σίσσυ Γκίκα, με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία των προετοιμασιών που κάνει το υπουργείο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και για τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού (COVID19) αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, στο πλαίσιο αυξημένων μέτρων πρόληψης και προστασίας. «Συνεχίζουμε τις εντατικές προετοιμασίες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Σταθερά προσηλωμένοι στο πνεύμα συναίνεσης, καταγράψαμε τις προτάσεις τους και παραμένουμε πάντοτε διαθέσιμοι για διάλογο ώστε να δρομολογούμε άμεσα λύσεις σε ζητήματα που τυχόν ανακύπτουν» δήλωσε σχετικά η κυρία Κεραμέως.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια