Αραβική Θάλασσα: Διευκρινίσεις για το θάνατο του Έλληνα ναυτικού ζητά η ΠΕΝΕΝ

Ελλάδα
Αραβική Θάλασσα: Διευκρινίσεις για το θάνατο του Έλληνα ναυτικού ζητά η ΠΕΝΕΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του από αναθυμιάσεις ο β' μηχανικός Πανορμίτης Μούγκρος, ενώ σοβαρά τραύματα φέρει και ένας 26χρονος Έλληνας γ' μηχανικός

Τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του Έλληνα μηχανικού και του τραυματισμού ενός ακόμη έπειτα από πυρκαγιά σε εμπορικό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα, ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Πρόκειται για το δυστύχημα που σημειώθηκε στο, κενό φορτίου, φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη» της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρίας Marmaras Navigation, ελληνικής σημαίας, το οποίο έπλεε στην Αραβική Θάλασσα με προορισμό την Νότια Αφρική. 

Στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του από αναθυμιάσεις ο β' μηχανικός Πανορμίτης Μούγκρος, ενώ σοβαρά τραύματα φέρει και ένας 26χρονος Έλληνας γ' μηχανικός. 

«Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απαιτεί από το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του να γίνει ενδελεχής και σε βάθος έλεγχος σχετικά με τις αιτίες της πυρκαγιάς, την απώλεια της ζωής του β' μηχανικού και τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου του γ' μηχανικού. Ζητούμε το πόρισμα και τα συμπεράσματα του ελέγχου να δημοσιοποιηθούν και να τεθούν υπόψη και των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ.

Τέλος, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία: Cnn)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News