Στη Βουλή οι συμφωνίες με Ιταλία - Αίγυπτο για την ΑΟΖ

Ελλάδα
Στη Βουλή οι συμφωνίες με Ιταλία - Αίγυπτο για την ΑΟΖ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαϊών ηγετών

Τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου,  ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνία με την Αίγυπτο και την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι σήμερα, 20 Αυγούστου, εισάγονται στη Βουλή οι συμφωνίες για οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία και η συζήτηση ξεκινά τη Δευτέρα.

Κατά την ενημέρωση, ο κύριος Πέτσας αναφέρθηκε στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαϊών ηγετών που έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη, αλλά μίλησε και για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές όπως π.χ. το Βέλγιο, ενώ η μεγαλύτερη διασπορά οφείλεται στην εσωτερική χαλάρωση και όχι στον τουρισμό, είπε ο Στέλιος Πέτσας και ανέφερε ότι μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά. Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι είναι μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες.

ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News