default-image

Σχολεία: Τα 5 ειδικά μέτρα - Το ολοκληρωμένο σχέδιο

Ελλάδα
Σχολεία: Τα 5 ειδικά μέτρα - Το ολοκληρωμένο σχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κουδούνι» με ξεχωριστά διαλείμματα, κανόνες για κυλικεία και χρήση μάσκας /video

Λίγες εβδομάδες απομένουν για την επαναλειτουργία των σχολείων της χώρας, με τις διαβουλεύσεις επιστημόνων-υπουργείου Παιδείας να εντείνονται κάθε ημέρα που περνά.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε χθες ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν θα τεθεί σε ισχύ το σύστημα της εκ περιτροπής διδασκαλίας.

 Η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ότι θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τα σχολεία, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Υπέρ της επιστροφής όλων των μαθητών στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου τάχθηκε και ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Τσακρής, ωστόσο, μιλώντας στο «Εθνος», υποστήριξε ότι «το ιδανικό θα ήταν κάθε μαθητής να καθόταν μόνος του σε ένα θρανίο, αλλά και να πηγαίνουν τα παιδιά πρωί - απόγευμα για μάθημα».

Οι τελευταίες πληροφορίες για τα μέτρα στα σχολεία τα οποία και θα ανακοινωθούν αύριο.

Η χρήση μάσκας με σημείο αναφοράς την ηλικία των 12 ετών,

Τουαλέτες να υπάρχουν αντισηπτικά και τα διαλλείματα θα γίνονται εκ περιτροπής

 Σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων σε μαθητή, τότε ο ίδιος θα απομονώνεται και το τμήμα μπαίνει για 7 μέρες καραντίνα

Σύψας: Ολοκληρωμένο σχέδιο για τα σχολεία -Τα 5 ειδικά μέτρα

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Open TV, o καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας υπεραμύνθηκε της απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων με καθολική παρουσία μαθητών, επισημαίνοντας ότι «καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση όπως όλα τα κράτη της ΕΕ. Τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν χωρίς παιδεία, ο φυσικός τους χώρος είναι εκεί».

Ο κ. Σύψας επανέλαβε την άποψη ότι «τα παιδιά, και ιδίως εκείνα του Δημοτικού, είναι η πιο ασφαλής ηλικιακή ομάδα όσον αφορά την επιδημία», επικαλούμενος επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι «δεν μεταδίδουν εύκολα».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τα σχολεία, ο Νίκος Σύψας τόνισε ότι θα υπάρχει μέριμνα που δεν θα περιορίζεται στην υποχρεωτική χρήση των μασκών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News