Ελλάδα

Α. Διακόπουλος: Μετά το σάλο, νέες δηλώσεις του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας για το Oruc Reis

Πως ανασκεύασε τις δηλώσεις του

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρου Διακόπουλου ότι το Oruc Reis κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Μετά τις εξελίξεις ο κ.Διακόπουλος προχώρησε σε νέες δηλώσεις κάνοντας λόγο για προσπάθεια και όχι πραγματοποίηση ερευνών.

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής: «Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.
Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Διακόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.Στο θέμα τοποθετήθηκες και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος μέσω twitter.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια