Κορωνοϊός: Έτοιμη η κυβέρνηση για σκληρότερα μέτρα - Μάσκα παντού και στο βάθος SMS

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Έτοιμη η κυβέρνηση για σκληρότερα μέτρα - Μάσκα παντού και στο βάθος SMS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ρητές εντολές προς όλους τους εμπλεκόμενους για τη λήψη και νέου «πακέτου» περιοριστικών μέτρων, εφ' όσον αυτό κριθεί αναγκαίο

Στάση αναμονής τηρεί το Μέγαρο Μαξίμου στο μέτωπο του κορωνοϊου, καθώς τα ποιοτικά στοιχεία της επιδημιολογικής καμπύλης των επόμενων 24ωρων, αναμένεται να καθορίσουν εν πολλοίς και το μείγμα των μέτρων, που θα προκριθεί για την ανακοπή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας.

Μολονότι, ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου ( 150 ) αφήνει χαραμάδα ελπίδας ότι τα μέτρα, που ελήφθησαν τις προηγούμενες εβδομάδες πιθανώς να αποδίδουν καρπούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ρητές εντολές προς όλους τους εμπλεκόμενους για τη λήψη και νέου «πακέτου» περιοριστικών μέτρων, εφ' όσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σημαντική ημερομηνία για μια τέτοια προοπτική φαντάζει το τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα, η Παρασκευή (21/8). Στην τηλεδιάσκεψη εκείνης της ημέρας έχει κατά πληροφορίες συμφωνηθεί να γίνει το... ταμείο των παρεμβάσεων, που ενεργοποιήθηκαν το πρώτο 15μερο του Αυγούστου σε εκείνες τις Περιφέρειες, όπου διαπιστώθηκε βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Είναι σαφές πως το ενδιαφέρον του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Υγείας εστιάζεται πλέον στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου επιστρέφει ο κύριος όγκος των εκδρομέων του Αυγούστου, στους κλειστούς χώρους εργασίας και εν τελεί στο βασικό ορόσημο την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως προέκυψε, εξάλλου, από την χθεσινή ευρεία τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση επεξεργάζεται και θα δημοσιοποιήσει τα αμέσως επόμενα 24ωρα ένα σχέδιο εκτεταμένης τηλεργασίας - βασισμένο εν πολλοίς στο μοντέλο, που εφαρμόστηκε κατά την περίοδο της καραντίνας - όπου αυτό είναι εφικτό, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News