Έξι εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Ελλάδα
Έξι εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ που επιστέφει από άδεια υποβάλλεται σε τεστ

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ  έξι εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, 50 υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια.

Αυτό έγινε και στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να “κερδίσουν” λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα  καταγράφηκαν δυο ακόμη θάνατοι στην Ελλάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στους 228.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατέληξε 71χρονος με υποκείμενα νοσηματα, ενώ στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας 87χρονη που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News