Πομπέο: «Η Τουρκία ευθύνεται για την κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ελλάδα
Πομπέο: «Η Τουρκία ευθύνεται για την κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Πομπέο

Συνάντηση με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Βιέννη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική παραβατικότητα, καθώς και εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ.

«Η σαφής τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπαρτμεντ δεν επιτρέπει την παραμικρή παρερμηνεία» διαμηνύει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, στη Βιέννη.

«Είχα λοιπόν την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για αυτήν την σαφή θέση του υπουργείου του και της αμερικανικής πλευράς. Του ανέπτυξα την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

«Ως γνωστόν η Τουρκία κλιμακώνει την παραβατική συμπεριφορά της, επιδιώκοντας έτσι την επιβολή τετελεσμένων», σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι στρατιωτικοποιεί την κατάσταση και εκθέτει με τον πιο προφανή τρόπο την έλλειψη νομικών επιχειρημάτων από την πλευρά της.

«Τόνισα στον κ. Πομπέο όπως και στους ευρωπαίους συνομιλητές μου ότι η Τουρκία είναι η μόνη που ευθύνεται για την κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι οφείλει να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ – cnn.gr

(Φωτογραφία: intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News