Προσωρινοί διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Τα ονόματα των 116

Ελλάδα
Προσωρινοί διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Τα ονόματα των 116

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

116 (προσωρινοί) διευθυντές τοποθετούνται για ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι να θεσπιστεί και να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης

Τοποθετήθηκαν σήμερα και αναλαμβάνουν καθήκοντα οι επιλεγέντες 116 προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020.

Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών Εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαία, καθώς η θητεία τους έχει λήξει από τις 31/7/2018, ο νόμος βάσει του οποίου έχουν επιλεγεί έχει κριθεί αντισυνταγματικός και οι τοποθετήσεις ορισμένων εξ αυτών έχουν ήδη ακυρωθεί.

Οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης τοποθετούνται για ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι να θεσπισθεί και να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης.

Η επιλογή τους έγινε κατόπιν εισήγησης πενταμελούς Συμβουλίου Επιλογής, αποτελούμενου από πανεπιστημιακούς (που προτάθηκαν από τα ΑΕΙ) και ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης και διοίκησης, βάσει των επιστημονικών, διδακτικών και διοικητικών προσόντων των υποψηφίων, τα οποία ισχύουν σε ανάλογες περιπτώσεις επιλογής προσωρινών στελεχών εκπαίδευσης.

Το Συμβούλιο Επιλογής εργάσθηκε συστηματικά και, μετά από την αξιολόγηση των υποψηφίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, υπέβαλε τεκμηριωμένη πρόταση για την τοποθέτηση των εν λόγω Διευθυντών, ανά θέση και ανά υποψήφιο. Η πρόταση αυτή έγινε στο σύνολό της δεκτή από την Υπουργό και αποτέλεσε το περιεχόμενο υπουργικής απόφασης για την τοποθέτησή τους.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με το alfavita.gr, δήλωσε: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης εν όψει και των προκλήσεων της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά. Το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους και είναι πάντοτε στη διάθεσή τους για εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ευχαριστούμε θερμά το Συμβούλιο Επιλογής που εργάστηκε άοκνα και μεθοδικά για να αξιολογήσει όλες τις υποβληθείσες υποψηφιότητες και να υποβάλει την εμπεριστατωμένη του εισήγηση».

Δείτε τη σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας με ΟΛΑ τα ονόματα ΕΔΩ ή εδώ: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News