Ελλάδα

Μανόλης Κεφαλογιάννης από το Καστελόριζο: «Δεν φοβόμαστε, δεν διαπραγματευόμαστε υπό καθεστώς φόβου»

Το ακριτικό νησί που πήρε το όνομά από το κάστρο με τις κόκκινες πέτρες, επισκέφτηκε ο Κρητικός Ευρωβουλευτής κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης

Επίσκεψη στο Καστελόριζο πραγματοποίησε ο Κρητικός ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης μία κίνηση με ιδιαίτερη σημασία δεδομένης λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. 

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφτηκε το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού, ενώ είχε συνάντηση και με τη Δημοτική Αρχή για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους. Επίσης ακολούθως μετέβη και στη νησίδα Ρω.

Ο κ. Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ακριτικό νησί: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, βρισκόμαστε σήμερα στο Καστελόριζο. Η Ευρώπη είναι εδώ, τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης», ανέφερε.

«Γι’ αυτό και πίσω μας βρίσκονται, το σκάφος του Λιμενικού Σώματος μαζί με το σκάφος της Frontex για να περιφρουρούν τα Ευρωπαϊκά και τα Ελληνικά σύνορα. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία», επεσήμανε.

«Δεν φοβόμαστε τον διάλογο, αλλά δεν διαπραγματευόμαστε υπό καθεστώς φόβου. Η Ελλάδα, είναι εδώ, με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά, θέλει τον διάλογο με την Τουρκία, αλλά μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια