221 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - 5 νέοι θάνατοι, οι 2 από τον οίκο ευγηρίας

Ελλάδα
221 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - 5 νέοι θάνατοι, οι 2 από τον οίκο ευγηρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νεκροί από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι - 5 θάνατοι, μέσα σε λίγες ώρες

Στους 221 ανέρχονται, πλέον, οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, μετά τον 5ο θάνατο ηλικιωμένου που καταγράφηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Συγκεκριμένα ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος επίσης έπασχε από υποκείμενο νόσημα, άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης την τελευταία του πνοή επίσης στο ΑΧΕΠΑ.

Νωρίτερα, μια ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα η οποία φιλοξενούνταν στον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και βρέθηκε την Τετάρτη θετική στον κορονοϊό. Η 91χρονη νοσηλεύονταν στο  νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η ηλικιωμένη είναι, μέχρι στιγμής, το δεύτερο θύμα από το συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, καθώς νωρίτερα έφυγε από τη ζωή άλλη μια ηλικιωμένη στο ΑΧΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, την τελευταία τους πνοή άφησαν ακόμη δύο άνθρωποι, που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό: Πρόκειται για έναν 87χρονο από τη Χαλκιδική και έναν 82χρονο από τη Θεσσαλονίκη.

42 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας

Στο μεταξύ μετά τον επανέλεγχο των ηλικιωμένων στο γηροκομείο επιβεβαιώθηκαν ακόμη έξι θετικά κρούσματα την Πέμπτη, φτάνοντας συνολικά τα 42. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα κορονοϊού, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News