Σύψας: «Θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων από κορωνοϊό - Τηρήστε τα μέτρα»

Ελλάδα
Σύψας: «Θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων από κορωνοϊό - Τηρήστε τα μέτρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δραματική έκκληση στους πολίτες από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση του κορωνοϊού στην χώρα μας, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ο αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων που έφτασαν τα 262.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας απηύθυνε δραματική έκκληση στους πολίτες ώστε να τηρήσουν τα μέτρα.

 «Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι κρίσιμη η στιγμή και μπορεί να εκτραπούν τα πράγματα. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος θεωρεί κλειδί την πιστή τήρηση των μέτρων ώστε τα πράγματα να βελτιωθούν. «Δεν πρέπει να παίζουμε με την επιδημία. Σκοτώνει και δεν κάνει διακρίσεις. Απευθύνω ύστατη έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα.  Η επιδημία δείχνει τα δόντια της».

«Έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις. Υπάρχει διπλασιασμός κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έγινε απότομα και κρούσματα σε γηροκομεία. Σε Ισπανία και Γαλλία στα γηροκομεία έγινε το Βατερλώ. Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν προοιωνίζουν ένα καλό μέλλον. Είμαστε με το ένα πόδι στο δεύτερο κύμα και το μόνο παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ακόμα μικρός. Αν όμως συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις».

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, απάντηση: «Θα συζητηθεί το θέμα από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ενδεχομένως και αύριο. Θα αφορά τον περιορισμό των ανθρώπων που θα είναι μαζί σε ανοιχτό χώρο».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News