Επτά 19χρονοι καταγγέλλουν πως γύρισαν από την Κέρκυρα στην Ιταλία με κορωνοϊό

Ελλάδα
Επτά 19χρονοι καταγγέλλουν πως γύρισαν από την Κέρκυρα στην Ιταλία με κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μας κοιτούσαν σαν Αρειανούς επειδή φορούσαμε μάσκες»

Άσχημη τροπή έλαβαν οι διακοπές στην Κέρκυρα για μια παρέα επτά 19χρονων Ιταλία, οι οποίοι καταγγέλλουν στην  «Corriere della Sera», τους κινδύνους που απειλούν τους ταξιδιώτες όταν αγνοούν τα μέτρα προφύλαξης από τη φονική πανδημία.

«Είχαμε φέρει μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε στη ντισκοτέκ τις φορούσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι νεαροί μας κοιτούσαν λες και είχαμε έρθει από τον Άρη. Έτσι, στο τέλος τις βγάλαμε», ανέφεραν οι νεαροί στους γονείς τους και τις ιταλικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τους 19χρονους, επικρατούσε μια χαλαρότητα στην Κέρκυρα μεταξύ των άλλων τουριστών, που έκαναν σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός, με συνέπεια να επηρεαστεί και η παρέα των Ιταλών, οι οποίοι στο τέλος αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους χωρίς να δίνουν προσοχή στα μέτρα προφύλαξης.

«Αν είχαμε αντιληφθεί τον κίνδυνο θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως και να μην είχαμε ταξιδέψει εκεί. Όμως όλα έδειχναν τόσο ήρεμα», επαναλαμβάνουν.

Οι νεαροί έχουν μπει σε καραντίνα, όπως και η μητέρα ενός εξ αυτών, που διαγνώστηκε επίσης θετική στην Covid-19.

Για χαλαρούς ελέγχους στην Κέρκυρα έκανε λόγο κι ένας άλλος Ιταλός, που ζει στο Αρετίνο κι ο οποίος κόλλησε κορωνοϊό. Ο 18χρονος Λουίτζι Κοράντο, που ήταν μέλος άλλου γκρουπ, επέστρεψε από το ελληνικό νησί στην Ανκόνα με φέρι μποτ τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο και, όπως είπε στους γονείς του, δεν φορούσε μάσκα «επειδή κανένας δεν φορούσε».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News