Ελλάδα

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο - Άλλαξε πορεία το Oruc Reis

Προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή

Σύμφωνα με το marineradar, το Oruc Reis, έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και ακολουθεί πορεία επιστροφής σε σχέση με αυτή που είχε έως σήμερα το απόγευμα και με κατεύθυνση ανατολικά βορειοανατολικά προς το σημείο εισόδου του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.   

Την ίδια ώρα πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας στο Πεντάγωνο.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) αυτή τη στιγμή, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιείται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν στενά την πορεία του Oruc Reis και ζητούν από τον κυβερνήτη του να αποχωρήσει, καθώς βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σημειώνεται ότι μετά την αποστολή του Oruc Reis σε θαλάσσια ζώνη εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια από το Καστελόριζο, έγινε ανάκληση αδειών για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, με Στρατό, Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό να τίθενται σε αυξημένη ετοιμότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια