Ανακαλούνται οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ελλάδα
Ανακαλούνται οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εγρήγορση η Αθήνα - Σε εξέλιξη το ΚΥΣΕΑ

Σε ανάκληση των αδειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με φόντο τις εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες του Τουρκικού πλοίου Oruc Reis και τη νέα Τουρκική Navtex.

Ειδικότερα, όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονται σε άδεια, επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες, ενώ δεν εγκρίνονται νέες άδειες.

Τα στελέχη καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σε tweet του, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσε πως το τουρκικό σκάφος έφτασε στην περιοχή όπου θα κάνει τις έρευνες ενώ παράλληλα διεμήνυσε πως «η ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή».

Μάλιστα, στην ανάρτησή του προσθέτει «Ορούτς Ρέις, 83 εκατομμύρια (σ.σ. Τούρκοι) βρίσκονται πίσω σου».

Βίντεο με τον απόπλου του Oruc Reis

https://twitter.com/yenisafak/status/1292727908952416257

Σε εγρήγορση η Αθήνα

Στις  12.00 θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ ενώ λίγο νωρίτερα θα συνεδριάσει στο ΓΕΕΘΑ το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για την εκτίμηση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται μετά από τη νέα πρόκληση των Τούρκων στην περιοχή νότια του Καστελόριζου και της Καρπάθου.

Φαίνεται πως η Αθήνα βρίσκεται σε ετοιμότητα στέλνοντας για μία ακόμη φορά το μήνυμα στην Άγκυρα ότι σε περίπτωση νέας τουρκικής πρόκλησης η χώρα μας δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Επαφές του Πρωθυπουργού

Ενώ, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς «και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σήμερα το απόγευμα στις 17.00 έχει προγραμματιστεί επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Χριστοδουλίδη - Ν. Δένδια - Σ. Σούκρι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του Ελλάδας και Αιγύπτου είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, ο Κύπριος ΥΠΕΞ συνομίλησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του Νίκο Δένδια και Σάμεχ Σούκρι.

Αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News