Ελλάδα

Τουρισμός: Μειώσεις τιμών για να «σωθεί» ο Αύγουστος

Οι κινήσεις - κλειδιά για τον τουρισμό στις οποίες προχωρούν οι ξενοδόχοι, με φόντο την πανδημία του κορωνοϊού

Μπορεί η φετινή τουριστική σεζόν να θεωρείται «χαμένη» από πολλούς επαγγελματίες του τουρισμού, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να «διασώσουν», έστω, τον Αύγουστο.

Tour operators σε ολόκληρη τη χώρα, προχωρούν σε σημαντικές προσφορές και γενναίες εκπτώσεις στις τιμές των πακέτων, σε μια προσπάθεια να κινηθούν οι κρατήσεις.

Οι τιμές ακόμη και σε πακέτα με επτά διανυκτερεύσεις διαμορφώνονται σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και κάτω από τη μισή τιμή που ήταν πέρσι, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα αλλαγής χωρίς χρέωση σε κρατήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου και του προορισμού.

Η τιμολογιακή πολιτική των ξενοδοχείων ακολουθεί διαφορετικές ταχύτητες ανάλογες με τα κανάλια πωλήσεων που διαθέτει το κάθε ξενοδοχείο. Υπάρχουν περιπτώσεις που στα δωμάτια των ξενοδοχείων παρατηρείται μια μέση μείωση τιμών της τάξης του 25%, η οποία ανά περιπτώσεις φτάνει και το 35%. Αρκετοί ξενοδόχοι που δεν επιλέγουν την συγκεκριμένη οδό, στρέφονται σε προσφορές και αναβαθμίσεις δωματίων για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Υπενθυμίζεται ότι από την καθυστερημένη έναρξη της τουριστικής σεζόν, οι ξενοδόχοι υπολόγιζαν ότι τα τουριστικά έσοδα θα φτάσουν τα 4 με 5 δισ. ευρώ. Πλέον βέβαια οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 3,5 δισ. ευρώ κι αυτό στο ευμενές σενάριο το οποίο δεν περιλαμβάνει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων και κατ’ επέκταση των μέτρων.

Είναι ενδεικτικό πως η απώλεια εσόδων για τα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το πρώτο εξάμηνο του 2020 εκτιμάται στα 350 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ, η προσοχή των τουριστικών παραγόντων στρέφεται στην προετοιμασία για το 2021 και την ανάκτηση της χαμένης δυναμικής.

Πηγή: tanea.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια