Ελλάδα

Πόρος: «Διώχνουν» τον Διοικητή της αστυνομίας, μετά το τοπικό lockdown

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε τη μετακίνηση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος

Μετακινείται ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου, έπειτα από την απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, με αφορμή τους ελέγχους για κορωνοϊό, που είχαν ως αποτέλεσμα το τοπικό lockdown στο νησί.

Ειδικότερα, η διαδικασία απομάκρυνσής του βρίσκεται σε εξέλιξη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελίες για μειωμένους ελέγχους για τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, στον Πόρο ήδη βρίσκεται νέος Διοικητής με 10 συνεργάτες για να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους σε όλο το νησί, ώστε να σταματήσει άμεσα η διάδοση.

Πάντως, ο Διοικητής του Α.Τ . που αποφάσισε το Αρχηγείο να αποσπάσει, δεν έχει την βασική ευθύνη της διάδοσης του κορωνοϊού στο νησί. Ωστόσο από την πλευρά του, ο εν λόγω Διοικητής έχει καταθέσει ένσταση και αναμένεται να συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει την ένστασή του και θα ληφθεί τελική απόφαση.

Ο Δήμαρχος Πόρου για τους ελέγχους για τον κορωνοϊό

Σχετικές δηλώσεις για το θέμα είχε κάνει και ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. Όπως είχε αναφέρει ο κ. Δημητριάδης, τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η Δημοτική Αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Μιλώντας για τον Πόρο στον ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά ανέφερε ότι γίνεται εύκολα ιχνηλάτηση, γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος. «Χρειάζεται μάσκα μέσα και έξω όλοι, δεν ξέρουμε ποσά είναι τα κρούσματα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διπλανός μας. Ειδικά στον Πόρο οπουδήποτε και στο καφέ μάσκα, μέχρι να γίνει ιχνηλατήσει να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα» σχολίασε. 

Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια