Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Ελλάδα
Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.180

Είκοσι πέντε νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 από σύνολο 3.988 εργαστηριακών διαγνώσεων ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (04/08) το Υπουργείο Υγείας Κύπρου. Ως επί το πλείστον, τα κρούσματα προέρχονται μέσω της διαδικασίας ιχνιλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, από 173 δείγματα μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προέκυψαν 13 κρούσματα. Από 1.278 δείγματα στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Το ένα άτομο εντοπίστηκε από τον δειγματοληπτικό έλεγχο σε επιβάτες των Κατηγοριών Α και Β. Από 981 δείγματα μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Από 303 δείγματα από την Επαρχία Λάρνακας στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3.000 ατόμων εντοπίστηκαν 3 κρούσματα. Από 486 δείγματα από την Επαρχία Λευκωσίας στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3.000 ατόμων εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

Από 43 δείγματα από την Επαρχία Αμμοχώστου στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3.000 ατόμων εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Από 302 δείγματα από την Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3.000 ατόμων εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές διαγνώσεις από τα μικροβιολογικά εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, από δείγματα στην Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3.000 ατόμων, από δείγματα στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου εργαζομένων, από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας και στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.180.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο πέντε ασθενείς σε καλή γενική κατάσταση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News