Ανασχηματισμός: «Διορθωτικές αλλαγές» στην κυβέρνηση - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Ελλάδα
Ανασχηματισμός: «Διορθωτικές αλλαγές» στην κυβέρνηση - Σήμερα οι ανακοινώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ανασχηματισμός δε θα είναι ευρύς αλλά θα αφορά στοχευμένες παρεμβάσεις

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις ανακοινώσεις σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν θα είναι ευρύς. Οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00, από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο ανασχηματισμός δε θα είναι ευρύς, αλλά θα αφορά διορθωτικές κινήσεις, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.

Δύο πρόσωπα στο επίκεντρο

Τα δύο πρόσωπα που θα εστιάσει ο ανασχηματισμός είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Νίκος Παπαθανάσης, οι οποίοι φαίνεται ότι θα αναλάβουν θέσεις αναπληρωτών υπουργών.

Σημειώνεται ότι τώρα ο κ. Σκυλακάκης είναι υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής και ο κ. Παπαθανάσης υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που φτάνουν στο ποσό των 72 δισ. ευρώ για την επόμενη εξαετία.

«Δε γίνεται ανασχηματισμός»

Πάντως, μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι δε γίνεται ανασχηματισμός. «Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δε θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για κινήσεις που θα αυξήσουν την ταχύτητα του παραγόμενου έργου, με επίκεντρο την οικονομία και στα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με πληροφορίες από ert.gr

(Φωτογραφία: INTIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News