Ελλάδα

Αλλαγές στις τράπεζες: Τέλος σε αναλήψεις, καταθέσεις και πληρωμές στα γκισέ

Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα στις τραπεζικές συναλλαγές

Αλλαγές στις τραπεζικές συναλλαγές ανακοίνωσε Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική της ανακοίνωση, οι αλλαγές αυτές πραγματοποιούνται λόγω της «ανησυχητικής αύξησης κρουσμάτων Covid 19 τον Ιούλιο του 2020» και θα ισχύσουν από σήμερα, Τρίτη, μέχρι νεοτέρας.

Τι αλλάζει:

Δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

  • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.
  • Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας.
  • Παρακαλείστε ακόμη, να περιορίσετε τις επισκέψεις σας στα τραπεζικά καταστήματα.
  • Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σας σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλείστε:

α) να διαθέτετε προστατευτική μάσκα

β) να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας.

(Φωτογραφία: Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια