Συνεχίζεται το… καλοκαίρι στην Κρήτη - Άστατος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας

Κρήτη
Συνεχίζεται το… καλοκαίρι στην Κρήτη - Άστατος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστάθεια το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για την εβδομάδα που ξεκίνησε

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις, με νεφώσεις και τοπικές βροχές, καθώς και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Ωστόσο μέχρι και το Σάββατο οι σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν και το Ιόνιο, με τους ανέμους να πνέουν αρχικά δυτικοί μέτριοι έως 5 Μποφόρ, όμως από την Πέμπτη έως και το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Ανεπηρέαστο φαίνεται ωστόσο να μένει το νησί μας, από την αστάθεια αυτή, με τον καιρό να προσφέρεται για καλοκαιρινές βουτιές και μόνο Παρασκευή και Σάββατο σύμφωνα με το meteo.gr, θα αναπτυχθούν νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Κρήτη.

Τρίτη 4 Αυγούστου

Σύμφωνα με το meteo.gr, τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στα ορεινά και βορειοδυτικά με σποραδικές βροχές στα ορεινά την Τρίτη. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Έως 7 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Νεφώσεις αναμένονται από το απόγευμα και στα δυτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ηπειρωτικά (με εξαίρεση την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) και στο Ιόνιο θα αυξηθούν σταδιακά.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 37 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 31, και στην Κρήτη από 18 έως 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο κατά περιόδους έως 7 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Σάββατο 8 Αυγούστου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Τετάρτη 5 Αυγούστου

Αρχικά στο Ιόνιο και από το μεσημέρι βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στις βορειότερες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Πέμπτη 6 Αυγούστου

Στο Ιόνιο, τις Σποράδες και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά εκτός της Θράκης, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Σάββατο 8 Αυγούστου

Άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News