Ιός Δυτικού Νείλου: Δεύτερος νεκρός στην χώρα

Ελλάδα
Ιός Δυτικού Νείλου: Δεύτερος νεκρός στην χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα που κατέληξε στις Σέρρες

Δεύτερος νεκρός στην χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανακοινώθηκε σήμερα και πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα από χωριό στην Σιντική που διαγνώστηκε με τον ιό την προηγούμενη εβδομάδα και κατέληξε στις Σέρρες.

Η περιφερειακή ενότητα Σερρών βρίσκεται σε επαγρύπνηση, εμώ ήδη έχει ξεκινήσει ψεκασμός στην περιοχή. Παράλληλα, συστήνει σε όλους να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. 

Τα 10 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καρδίτσας, Καβάλας, Σερρών, Πιερίας, και Ανατολικής Αττικής.

Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (σ.σ. και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας), αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News