Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους χώρους των πλοίων

Ελλάδα
Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους χώρους των πλοίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξετάζεται το κλείσιμο των κλαμπ στις 12

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκο Χαρδαλιά.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πρότεινε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στα πλοία, μιας κι αυξήθηκε και η πληρότητα των πλοίων, θέση που έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, το παραπάνω, ανακοίνωσε και επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω μέτρο τίθεται σε ισχύ έως τις 18 Αυγούστου.

Τι εξετάζεται;

Εξάλλου, με αφορμή τα απανωτά κρούσματα συνωστισμού, εξετάζεται η επιβολή ωραρίου λειτουργίας έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα στα κέντρα διασκέδασης κι ενδεχομένως και σε χώρους εστίασης.

Πάντα στο τραπέζι βρίσκονται σκληρότερα μέτρα, μολονότι δεν χρειάζεται να επιβληθούν ακόμα, όπως είναι τα sms στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας καθώς και τοπικά lockdown.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο και για τις βόρειες πύλες εισόδου της χώρας και δη στα σύνορα με την Αλβανία (σ.σ.: μεθοριακός σταθμός Κακαβιάς) κι αναμένεται να ενταθούν οι ήδη αυστηροί έλεγχοι.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου να υπάρξει νέο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού στην κατεύθυνση της αφύπνισης των πολιτών και της υπενθύμισης της ατομικής ευθύνης.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Στέλιου Πέτσα

Με αναφορά sτα βασικά συμπεράσματα που εξάγονται από τη μέχρι τώρα πορεία όσον αφορά στον κορονοϊό, ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, «πρώτον, η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες. Δεύτερον, η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χώρας. Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό. Τέταρτον, ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα. Πέμπτον, η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας».

Ενδεικτικά είπε πως «οι νοσηλευόμενοι στης ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγούστου έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020».

Και ο κ. Πέτσας συνέχισε: «αντίστοιχα οι διασωληνωμένοι ήταν 12 χθες 2 Αυγούστου έναντι 8 στις 2 Ιουλίου, 11 στις 2 Ιουνίου, 37 στις 2 Μαΐου και 92 στις 2 Απριλίου».

Προχώρησε επίσης τονίζοντας: «Έκτον: η κύρια πηγή ανησυχίας για διασπορά στην κοινότητα είναι οι χερσαίες πύλες εισόδου από τις οποίες εισέρχονται Έλληνες έχοντας άδεια διαμονής και ομογενείς καθώς και ο συγχρωτισμός σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στη διασκέδαση και στα μέσα μεταφοράς. Έναντι αυτής της κατάστασης η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι της αφύπνισης: καλεί όλους τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και να συμμορφώνονται με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς. Ταυτόχρονα παίρνει συνεχώς νέα μέτρα και αντίμετρα.

Ήδη από την Παρασκευή κρίθηκε επιβεβλημένο μετά από συνεννόηση με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να ληφθούν επιπλέον μέτρα. Αφορούν: την υποχρεωτική χρήση μάσκας μέχρι το τέλος Αυγούστου σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας ενώ εξαιρούνται οι χώροι εστίασης. Την αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων όπως τα γηροκομεία, σε δομές ευάλωτων ομάδων όπως οι άστεγοι και πρόσφυγες, και νοσοκομεία. Τη θέσπιση ορίου εκατό ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών. με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων. Την απαγόρευση από σήμερα έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου, ορθίων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

Την παράταση της απαγόρευσης, έως τις 31 Αυγούστου, των πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων, των μέτρων τήρησης αποστάσεων σε παραλίες, των μέτρων προστασίας σε επαγγελματικά τουριστικά πλοία. των μέτρων προστασίας στα ΚΥΤ και των μέτρων τήρησης αποστάσεων. Και τέλος, την παράταση μέχρι τις 15 Αυγούστου της αναστολής αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, της υποχρέωσης για αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και των μέτρων που εφαρμόζονται στα χερσαία σύνορα της χώρας».

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Όμως, φροντίζουμε, τα μέτρα να συνοδεύονται με αντίμετρα. Για παράδειγμα, η απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυκτερινά κέντρα από τις 3 έως και τις 9 Αυγούστου 2020, συνοδεύτηκε με την επέκταση της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις στους τομείς της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού από 1 έως και 31 Αυγούστου 2020. Έτσι, την ώρα που εξαιτίας των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, μειώνεται ο τζίρος των επιχειρήσεων, αναλαμβάνουμε τη στήριξη των εργαζομένων στους τομείς της οικονομίας που πλήττονται».

Και υπογράμμισε: «Γιατί νοιαζόμαστε για τον κόσμο της εργασίας. Και γιατί μπορούμε, έχοντας κάνει το προηγούμενο διάστημα συνετή χρήση του Ταμείου του Κράτους για να αντιμετωπίσουμε και τις σημερινές ανάγκες.

Από σήμερα, ξεκινά σε σταθερή βάση, 3 φορές την εβδομάδα, η τηλεδιάσκεψη για τον COVID-19 με τους επικεφαλής υγείας και πολιτικής προστασίας, υπό τον πρωθυπουργό.

Οι συσκέψεις αυτές θα γίνονται για να καταγράφονται οι εξελίξεις, να αξιολογούνται τα δεδομένα και να αναπροσαρμόζεται κατάλληλα η δράση μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο και μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020. Η συμμόρφωση στο μέτρο αυτό είναι κρίσιμη, προκειμένου να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων.
  2. Παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ειδικούς, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Όπως στην αρχή, έτσι και τώρα, όλοι μαζί, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και Κράτος θα συνεργαστούμε για να περιορίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας με δίκαιο τρόπο. Και επειδή έχει σημασία να παρακολουθούμε συνεχώς τη συμμόρφωση προς τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Από 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2020, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία, διενέργησαν ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα. Ελέγχθηκαν συνολικά 6610 σημεία ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 434 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 494 πρόστιμα, συνολικού ύψους 231.500 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 195 ημερών συνολικά».

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Πέτσας:«Η αύξηση, ιδίως στα διοικητικά πρόστιμα αναστολής λειτουργίας, είναι πολύ μεγάλη έναντι προηγούμενων Σαββατοκύριακων. Και πιστοποιεί την χαλάρωση που όλοι βλέπουμε γύρω μας. Αλλά, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε!».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις εξωγενείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρας μας επισημαίνοντας: «Η χώρα μας διανύει μια δύσκολη και ταυτόχρονα κρίσιμη περίοδο, με ταυτόχρονες πολύ σοβαρές εξωγενείς προκλήσεις. Στα ανατολικά σύνορά μας, μετά τη ματαίωση της εξόδου του Ουρούτς Ρέις, επανέρχεται η βασική προϋπόθεση για σχέσεις καλής γειτονίας: η έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας των προκλητικών ενεργειών της.

Αν αυτό γίνει, με συνέπεια και συνέχεια, τότε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για την ειλικρινή στάση της Τουρκίας, ότι πράγματι επιθυμεί, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, να συζητηθεί, η μια -και μόνη- εκκρεμότητα, που αφορά στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Τόνισε επίσης ότι η χώρα αντιμετωπίζει την εξωγενή πρόκληση που φέρνει η πρωτοφανής, παγκόσμια, οικονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. «Η παγκόσμια οικονομία βυθίζεται σε μία ύφεση αντίστοιχη της οποίας ο Πλανήτης δεν έχει ζήσει από τη δεκαετία του 1930.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat την Παρασκευή, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης και συνολικά της Ε.Ε. υποχώρησε κατά το β' τρίμηνο του 2020 με ρυθμό που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη μέτρηση. Συγκεκριμένα, κατέγραψε μείωση κατά 12,1% στην Ευρωζώνη και κατά 11,9% στην Ε.Ε. σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, σημείωσε πως «γνωρίζουμε, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό στη Βουλή (3.7.2020), ότι οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο θα είναι δραματικές» και προσέθεσε: «Αναπτύσσουμε, ωστόσο, κάθε προσπάθεια αφενός για να στηρίξουμε εκείνους που πλήττονται περισσότερο και αφετέρου για να βγούμε από την κρίση το ταχύτερο δυνατό. Πήραμε γενναίες αποφάσεις και αναπτύξαμε ένα ευρύ πακέτο 24 δισ. ευρώ για τη στήριξη των κλάδων της οικονομίας που δοκιμάζονται, των επιχειρήσεων που βλέπουν τον τζίρο τους να βαλτώνει, των εργαζόμενων που οι συμβάσεις τους μπαίνουν σε αναστολή και των άνεργων. Διατηρούμε, ταυτόχρονα -παρά τις ανεύθυνες αντιπολιτευτικές κορόνες-, πολεμοφόδια που τα ρίχνουμε στη μάχη ανάλογα με τις εξελίξεις.

Εστιάζουμε στην προσπάθεια ταχείας και ωφέλιμης για όλους τους Έλληνες ανάκαμψης. Άμεση επιδίωξή μας είναι η αξιοποίηση της τεράστιας οικονομικής δύναμης πυρός που εξασφαλίσαμε κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Την εθνική επιτυχία, διαδέχεται η ευθύνη. Ευθύνη να καταρτίσουμε ένα συνεκτικό σχέδιο που θα μεταμορφώσει την Ελλάδα. Ήδη, ο πρωθυπουργός προχώρησε στη συγκρότηση ενός ευέλικτου σχήματος για την κατάρτιση του σχεδίου που θα υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια για την παρακολούθηση της εφαρμογής του.

Πρόκειται για μία πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, την οποία θα στελεχώνουν ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μ. Αργυρού».

Ειδικότερα είπε ότι: «το σχέδιο που θα καταθέσουμε στην Επιτροπή θα αναπτυχθεί σε πέντε μεγάλες θεματικές ενότητες απόλυτα εναρμονισμένες με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γι' αυτό θα δημιουργηθούν πέντε ομάδες εργασίας, οι οποίες θα αφορούν:

- Την πράσινη ανάπτυξη, υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

- Την ψηφιακή πολιτική, υπό την εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

- Την απασχόληση, τις δεξιότητες και την κοινωνική συνοχή, υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.

- Τις υποδομές, υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

- Τον παραγωγικό μετασχηματισμό και τις ιδιωτικές επενδύσεις, υπό την εποπτεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα διαθέτει πάντα τη συνολική εποπτεία, όλων των ροών χρηματοδότησης.

Γνωστοποίησε πως το απόγευμα θα δοθεί στη δημοσιότητα το προσχέδιο της έκθεσης της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας, «που - όπως είναι γνωστό - συγκροτείται από εγνωσμένου κύρους πανεπιστημιακούς, οικονομολόγους, υπό την προεδρία του νομπελίστα κ. Πισσαρίδη» και σημείωσε:

«Το προσχέδιο αυτό, εντοπίζει στρεβλώσεις του παρελθόντος, αναδεικνύει πλεονεκτήματα της χώρας και υποδεικνύει 15 άξονες για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των Ελλήνων.

Αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσουν να συνεδριάζουν οι πρώτες επιτροπές, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Αυγούστου να έχουν συλλεγεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει συνταχθεί το βασικό σχέδιο, να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να συζητηθεί στη Βουλή, προκειμένου να κατατεθεί στις 15 Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τους επόμενους 2,5 μήνες, χωρίς να αφήνει καμιά μέρα να πάει χαμένη. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, “για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό”».

Σε ό, τι αφορά αμιγώς οικονομικά θέματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως «ανοίγει από σήμερα και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δέχεται αιτήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα».

Το Κράτος θα επιδοτεί, για, 9 μήνες, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη στην κύρια κατοικία των πληγέντων από τις συνέπειες του κορωνοϊού. Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις κατηγορίες πληγέντων και παρέχει επιδότηση, τόσο για εξυπηρετούμενα, όσο και για μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Και αυτό σε αντίθεση με το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης που επιδοτούσε μόνο τα δάνεια που ήταν μη εξυπηρετούμενα στις 31/1/2018. Το ανώτατο μηνιαίο όριο επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 600 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και θα ακολουθήσει και 3ος κύκλος, ύψους λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ, ώστε η ρευστότητα των επιχειρήσεων να ενισχυθεί συνολικά, μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με 3 δισ. ευρώ. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ ανέρχεται σε 89.729, στους οποίους έχει καταβληθεί χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 1,259 δισ. ευρώ. Συνολικά από τον 1ο και τον 2ο κύκλο έχουν καταβληθεί 1,861 δισ. ευρώ».

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «η κυβερνητική πολιτική αναπτύσσεται σε συγκεκριμένους άξονες: Μείωση των μεταναστευτικών ροών. Αποσυμφόρηση νησιών. Επίσπευση διαδικασιών ασύλου. Δημιουργία κλειστών δομών. Επιστροφές. Το τελευταίο τετράμηνο (Απρίλιος - Ιούλιος) παρατηρείται σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά μας, που φτάνει το 93,12%. Είχαμε συνολικά 850 αφίξεις, έναντι 12.363 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι αφίξεις στη Χίο, την Κω και τη Λέρο ήταν μηδενικές. Στην Λέσβο ήταν μειωμένες κατά 85%. Στην Σάμο καταγράφηκε μία άφιξη (8 άτομα) σε 4 μήνες. Παράλληλα συνεχίζεται σταθερά η αποσυμφόρηση των νησιών, καθώς στο τετράμηνο Απριλίου-Ιουλίου 2020 υπήρξε αύξηση κατά 354,42% στις μεταφορές προς την ενδοχώρα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Έφτασαν στις 11.295, έναντι 3.186 πέρυσι. Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η αποσυμφόρηση στη Μόρια, η οποία σήμερα έχει 13.941 διαμένοντες, έναντι 18.615 στις αρχές του χρόνου. Κατά συνέπεια, καθώς οι ροές στη Λέσβο το 2020 ήταν 3.922, έχει αποσυμφορηθεί κατά 8.596 άτομα, ή ποσοστό 46% των αρχικά διαμενόντων. Η Κυβέρνηση θέτει ως επόμενο στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στις δομές, προς όφελος, τόσο των διαμενόντων, όσο και των τοπικών κοινωνιών».

Σημείωσε επίσης ότι «εγκρίθηκε η χρηματοδότηση κατά 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 130 εκ, της κατασκευής των νέων δομών σε Σάμο, Κω & Λέρο».

Κλείνοντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού ξεκινώντας από τη συνάντηση που είχε την ώρα της ενημέρωσης ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, 'Αρμιν Λάσετ.

Είπε επίσης ότι «το απόγευμα θα συναντήσει τον 13χρονο μαθητή Δημοσθένη Δεσποτίδη, ο οποίος κατέκτησε το 1ο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης ανάμεσα σε 4.000 συμμετέχοντες από 44 χώρες ανά τον κόσμο.

- Αύριο, Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην παρουσίαση της πλατφόρμας για τις εγγραφές των εκλογέων εκτός Ελλάδας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, ethnos.gr

(Φωτογραφία: Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News