Καιρός: Στο «έλεος» του καύσωνα η χώρα - Ραγδαία αλλαγή το Σαββατοκύριακο

Ελλάδα
Καιρός: Στο «έλεος» του καύσωνα η χώρα - Ραγδαία αλλαγή το Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ραγδαία μεταβολή του καιρού θα υποδεχτούμε τον Αύγουστο - Έντονες καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Την ώρα που ο Ιούλιος μας αποχαιρετά με τον υδράργυρο να βρίσκεται στα ύψη, ο Αύγουστος έχει… άλλα σχέδια! Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων άστατος αναμένεται ο καιρός του επόμενου τριημέρου.

Ειδικότερα, και ενώ η χώρα βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα, με τον υδράργυρο να φτάνει τις επόμενες ημέρες και τους 40 βαθμούς Κελσίου, το Σαββατοκύριακο αναμένονται έντονες καταιγίδες κατά τόπους.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη., την Παρασκευή κυρίως σε κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα προσεγγίσουμε θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ μέσα στο Αιγαίο θα επικρατούν αρκετά ισχυροί βοριάδες, 6 έως 7 μποφόρ.

Ιδιαίτερα μεγάλος θα είναι και ο κίνδυνος φωτιάς εξαιτίας των ισχυρών βοριάδων και της πολύ ξηρής ατμόσφαιρας, ιδιαίτερα το Σάββατο.

Ο καιρός την Παρασκευή

Ειδικότερα και σύμφωνα με το meteo.gr, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, ενώ λίγες νεφώσεις προβλέπονται στα ηπειρωτικά. Κατά τόπους, θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα και θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 37 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 39, στην Ήπειρο από 19 έως 38 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 39 και τοπικά 40 με 41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 37, και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 35 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τους 38 βαθμούς, και στη Ρόδο τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ τοπικά και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Σάββατο και Κυριακή

Το Σάββατο, 1η Αυγούστου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα παραμείνει πολύ ζεστός καιρός, κυρίως από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, όμως στη βόρεια Ελλάδα τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες, ιδιαίτερα στην Κεντρική Μακεδονία, την Χαλκιδική και την Θεσσαλία. Δεν αποκλείεται εκεί να υπάρξει ακόμα και χαλάζι αλλά και καταιγίδες με έντονους κεραυνούς.

Την Κυριακή, 2 Αυγούστου, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα επιμένουν και οι βοριάδες.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News