Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για την οικονομία - "Δεν υπάρχει κανένα συμπληρωματικό μνημόνιο"

Ελλάδα
Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για την οικονομία - "Δεν υπάρχει κανένα συμπληρωματικό μνημόνιο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aναφέρθηκε στη χρήση μάσκας και την οικονομία

Παρέμβαση στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη μίλησε στη Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».

"Άβολη συνήθεια η μάσκα"

«Να φοράμε τη μάσκα εκεί που οι ειδικοί μας έχουν υποδείξει. Άβολη συνήθεια, αλλά πρέπει να γίνει ο κανόνας», είπε σύμφωνα με το in.gr ξεκινώντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

«Βρισκόμαστε στη φάση διαχείρισης αυτού που κάποιοι αποκαλούν β' κύμα πανδημίας στην Ευρώπη, εδώ δεν έχει κάνει την εμφανισή του. Απαραίτητο είναι να τηρούμε τις συμβουλές των γιατρών και να φορούμε τη μάσκα όπου είναι υποχρεωτική. Εμείς έχουμε την υποχρέωση εδώ στο κοινοβούλιο πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ανακοινώσεις για ισόβια σύνταξη 

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως 46 χρόνια από την εισβολή της Κύπρου η ελληνική πολιτεία απονέμει ισόβια σύνταξη στους άντρες που την υπερασπίστηκαν στην πρώτη γραμμή. «Το οφείλαμε στην εθνική συνείδηση και την ιστορική μνήμη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

"Η Ελλάδα είναι από τις κερδισμένες χώρες της συμφωνίας"

Αναφερόμενος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης είπε ότι το αποτέλεσμα της 4ήμερης συνόδου κορυφής είχε ένα αδιαμφισβήτητο νικητή: την ενωμένη και αλληλέγγυα Ευρώπη.«Η Ελλάδα είναι από τις κερδισμένες χώρες της συμφωνίας. Εάν προσθέσουμε και τους πόρους του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου [η συμφωνία για την Ελλάδα] μεταφράζεται σε 72 δισ.», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών. Προσέθεσε δε τα εξής:

«Να θυμίσω ότι υπήρξαμε από τους πρώτους, από τους πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας. Είχα προσυπογράψει με 8 αρχηγούς κρατών επιστολή ζητώντας η Ευρώπη να κάνει αυτό το τολμηρό βήμα. Πριν από 4 μήνες το βήμα αυτό θα φάνταζε σε πολλούς ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως καταλήξαμε στην επιτυχία των Βρυξελλών. Και εμείς με τον τρόπο μας βάλαμε το δικό μας λιθαράκι».

«Επεξεργαζόμαστε για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση και σε αυτό το βάθος ένα συνεκτικό εθνικό παραγωγικό σχέδιο», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών. Συμπλήρωσε δε και τα εξής:

«Η στόχευση και η κατανομή των πόρων δεν θα γίνει αυτή τη φορά όπως είθισται να γίνεται δηλαδή με ασύντακτες διαδικασίες, καθυστερήσεις στο σχεδιασμό και στην απορρόφηση, πελατειακά συμφέροντα. Το κυβερνητικό σχέδιο θα είναι βασισμένο στις προτάσεις και κατευθύνσεις της επιτροπής Πισσαρίδη».

"Δεν υπάρχει κανένα συμπληρωματικό μνημόνιο"

«Δεν υπάρχει κανένα συμπληρωματικό μνημόνιο για εκταμίευση αυτών των πόρων, οι όροι είναι ίδιοι και για τα 27 μέλη της ΕΕ. Δεν είναι η πρόκληση η απορρόφηση αυτών των κονδυλίων για να προσφέρουμε μόνο μια πρόσκαιρη ανακούφιση. Είναι να κατευθυνθούν σε δράσεις με αναπτυξιακό, πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Να μετατρέψουμε next generation eu σε next generation hellas», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Ευνοϊκό καθεστώς για αλλοδαπούς συνταξιούχους

Καθιερώνεται ευνοϊκό καθεστώς για αλλοδαπούς συνταξιούχους ώστε να μεταφέρουν στην Ελλάδα τη φορολογική τους έδρα. Ευθυγραμμιζόμαστε με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, π.χ. Πορτογαλία, τόνισε ο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών.

Το πρώτο κείμενο Πισσαρίδη θα δοθεί σε διαβούλευση

«Το πρώτο κείμενο Πισσαρίδη θα δοθεί σε διαβούλευση μπορεί και σήμερα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών. Διευκρίνισε δε τα εξής: «Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για συζήτηση και στο κοινοβούλιο. Εύλογο αυτό που λέτε ότι ο χρόνος χρηματοδότησης του προγράμματος ξεπερνά τη θητεία αυτής της κυβέρνησης και είναι λογικό να συζητηθεί. Το ίδιο ισχύει και για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο. Απολύτως λογικό και επιβεβλημένο να συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο».

"To σχέδιο "Ηρακλής" έχει δώσει στις τράπεζες ένα αξιόπιστο εργαλείο"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών, τόνισε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Μην επιστρέφετε εκεί. Το 2015 η τραγική σας διαπραγμάτευση μας στοίχησε τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ ζημιά. Για τα κόκκινα δάνεια η κυβέρνηση αυτή μέσω του σχεδίου "Ηρακλής", το οποίο έχει δρομολογηθεί, έχει δώσει στις τράπεζες ένα αξιόπιστο εργαλείο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News