Ρ. Μακρή: Ρατσιστική επίθεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ελλάδα
Ρ. Μακρή: Ρατσιστική επίθεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ραχήλ Μακρή μετά τους Κυριάκο Βελόπουλο και Κωνσταντίνο Καλέμη εκφράζεται με χυδαία και ρατσιστικά λόγια κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στην οποία αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Ελλάδα, προκάλεσε ρατσιστικά σχόλια εναντίον του. Μετά τον Κωνσταντίνο Καλέμη, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων ύστερα από τα απαράδεκτα σχόλιά του σε βάρος του Greek Freak και τον Κυριάκο Βελόπουλο, τώρα και η Ραχήλ Μακρή με ανάρτησή της τα βάζει με τον αστέρα των Μιλγουόκι Μπακς.

Η πρώην βουλευτής με ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε: «Πάρε το π… και πίσω την ελληνική ιθαγένεια». Yπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έχει κάνει περήφανη την Ελλάδα με τις επιδόσεις του στο μπάσκετ, σε συνέντευξη αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ζούσε υπό την διαρκή φόβο ότι ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του θα απελαθούν. Επεσήμανε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα λευκών, όπου μπορεί η ζωή κάποιου με το δικό του χρώμα να γίνει δύσκολη, τονίζοντας ότι αντιμετώπιζε αρνητικότητα και ρατσισμό.

Ο Καλέμης αποκάλεσε «μαϊμού» τον Αντετοκούνμπο

Μετά τις δηλώσεις αυτές του Αντετοκούνμπο που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, ο Κωνσταντίνος Καλέμης χαρακτήρισε τον αθλητή «μαϊμού» σε αναρτήσεις του στο Twitter. Μετά την αποκάλυψη των απαράδεκτων σχολίων του, το εν λόγω στέλεχος του υπουργείου Παιδείας απομακρύνθηκε από τη θέση του. Όπως δήλωσε η κυρία Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Ρατσιστικό παραλήρημα από Βελόπουλο

Χυδαία επίθεση προς τον MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου έκανε και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έγραψε: «Είπαμε: Ελληνας γεννιέσαι, Φιλέλληνας (Μπορείς να αγαπάς Την Ελλάδα Περισσότερο Από Κάποιους Μισέλληνες ΜΚΟ κλπ) γίνεσαι Αλλά Μέχρι Εκεί! Απόδειξη; Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News