Ανασχηματισμός: τα πιθανά σενάρια

Ελλάδα
Ανασχηματισμός: τα πιθανά σενάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετακινήσεις και μικρές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν σε κυβερνητικούς κύκλους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  μελετά αλλαγές και μετακινήσεις.

Αναμένεται η ενίσχυση του υπουργείου Οικονομικών με την αναβάθμιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη, ενδεχομένως σε θέση αναπληρωτή υπουργού και με αρμοδιότητα τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, με παράλληλη αναβάθμιση σε υφυπουργό του σημερινού γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνου Πετραλιά.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη»και άλλοι γενικοί γραμματείς αναμένεται να πάρουν θέση υπουργού ή να αποκτήσουν διευρυμένες αρμοδιότητες, όπως η γ.γ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλεξάνδρα Σδούκου, η γ.γ. Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου, η γ.γ. Εργασίας Άννα Στρατινάκη και ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

Μεγάλες αλλαγές σε επίπεδο υπουργών δεν αναμένονται. Ενδεχομένως να αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό ο Νίκος Παπαθανάσης, με αρμοδιότητα την ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής, ένα μεγάλο στοίχημα για τη χώρα».

«Θολό τοπίο παραμένει το υπουργείο Εργασίας, καθώς ο Γιάννης Βρούτσης έχει εκφράσει τη διαφωνία του για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, αλλά γνωρίζει καλά το περίπλοκο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας. Ως πιθανός αντικαταστάτης του έχει ακουστεί ο Στέλιος Πέτσας. Ερωτήματα υπάρχουν και για την παραμονή του Χάρη Θεοχάρη στο υπουργείο Τουρισμού - να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε προσφάτως τα υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας, ενισχύοντας παρά καθησυχάζοντας τις ανησυχίες των δύο υπουργών»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News